Hoult pregovara za ulogu Lexa Luthora u "Superman: Legacy"

Hoult pregovara za ulogu Lexa Luthora u "Superman: Legacy"

Nakon više od četiri mjeseca mirovanja, čini se da je rad na novom Superman filmu ponovo počeo.

Kako doznajemo putem novinara Varietyja, James Gunn je možda pronašao glumca koji će tumačiti glavnog negativca u Superman: Legacy. Naime, Nicholas Hoult pregovara za ulogu Lexa Luthora, milijardera i Supermanovog čestog, ako već ne i glavnog protivnika sa stranica DC-jevih stripova.

Službene potvrde od strane Gunna i DC Filmsa tek očekujemo, no i bez njih možemo reći da su kočnice konačno otpuštene i da se vozilo kreće. Superman: Legacy se nalazio u posljednoj fazi dodjela uloga kada je štrajk glumaca izbio, te funkcionalno obustavio rad na filmu. David Corenswet Rachel Brosnahan su dobili uloge Clarka Kenta i Lois Lane u junu ove godine, nekoliko sedmica prije štrajka.

Koliko će se stanka od četiri mjeseca odraziti na izlazak filma? Pa, Gunn je prošle sedmice izjavio da ne očekuje promjenu datuma premijere, zacrtane za 11. juli 2025. Gunn u ovom slučaju govori iz gledišta potrebnog vremena za kompletiranje filma. U praktičnom smislu, čak i kompletiran Superman: Legacy bi mogao doživjeti promjenu datuma izlaska, ukoliko Warner Bros. odluči da će film imati bolje prilike za zaradu ranije ili kasnije u godini. Juli je obično najatraktivniji mjesec za velike filmove, kada je publika u SAD najvoljnija posjećivati kino-dvorane. Ali shodno tome, to je mjesec kada ima i najviše gužve u bioskopima.

Gunn će snimati Superman: Legacy tokom 2024, nakon čega će film vrlo vjerovatno proći kroz dugi proces obrade i implementacije CGI-ja, kako bi stigao pred gledatelje na ljeto 2025. Imajući na umu trenutne trendove u svijetu zabave, Superman: Legacy bi mogao igrati u sasvim drugačijem okruženju od onog koji su Gunn i Peter Safran bili zamišljali kada su preuzeli DC Films.

Prethodna
Universal radi na rebootu serijala "Jason Bourne"
Sljedeća
Dave Filoni preuzima kreativno vodstvo u Lucasfilmu