Odličan filmski program Federalne televizije u oktobru

Odličan filmski program Federalne televizije u oktobru

Oktobar na Federalnoj televiziji će definitivno biti obilježen filmovima. Akcent smo stavili na ono što najveći broj gledalaca voli, a to su: veliki hitovi, holivudske zvijezde, spektakli, ali i domaći film.

Tako nam filmski oktobar donosi bh. televizijsku premijeru filma Muškarci ne plaču, reditelja Alena Drljevića, u nedjelju, 6. oktobra. Film je nagrađen na velikom broju filmskih festivala, između ostalih i u Karlovym Varyma, a uloge u ovoj priči o ratnim veteranima sa sukobljenih strana bivše Jugoslavije koji se susreću na grupnoj radionici gdje se suočavaju sa prošlošću tumače: Boris Isaković, Leon Lučev, Emir Hadžihafizbegović, Ermin Bravo, Boris Ler, Ivo Gregurević i drugi. Nedjelja navečer je inače rezervirana za filmove regionalne produkcije te gledatelje u oktobru pored filma Muškarci ne plaču još očekuje domaći igrani film Žaba i hrvatski igrani film Takva su pravila.

Kada je Hollywood u pitanju, na kanalu Federalne televizije u oktobru će svoje uloge igrati: Bruce Willis, Colin Farrell, Mel Gibson, Liam Neeson, Jamie Lee Curtis, Tom Hanks, Leonardo DiCaprio, Matt Damon, Jack Nicholson, Mark Wahlberg, Will Smith, Edward Norton, Kate Winslet, Sean Penn, Elijah Wood i brojne druge holivudske zvijezde.

Subotom i nedjeljom poslijepodne donosimo TV premijere. Ući ćemo u čarobnjački svijet sedamdeset godina prije nego se pojavio Harry Potter, u filmskom spektaklu nastalom prema knjizi J.K. RowlingČudesne zvijeri i gdje ih naći“. Vozit ćemo se u avionu kojim pilotira kapetan Tom Hanks koji će nakon kvara sletjeti u rijeku Hudson, a u filmu oskarovca Clinta Eastwooda Čudo s Hudsona. Kroz avanture džunglom vodi nas Alexander Skarsgard u velikom holivudskom spektaklu Legenda o Tarzanu a jedan od najfascinantnijih akcionih junaka našeg vremena, Liam Neeson, garant je izuzetno napete i uzbudljive akcione priče u filmu Noćna potjera.

Akcioni thriller Pokojni velikog Martina Scorsesea, donosi nam priču o južnobostonskom kriminalnom miljeu. Film je nagrađen sa četiri Oscara: najbolji film, reditelj, adaptirani scenarij i montaža. U oktobru, na programu Federalne televizije, možete pogledati još i akcioni triler Prvi ulov sa Bruceom Willisom s kojim otvaramo novu sezonu popularnog filmskog termina „Akciona subota“; potom biografsku dramu Profesor i luđak sa Melom Gibsonom i Seanom Pennom u glavnim ulogama; romantičnu dramu Skrivena ljepota u kojoj glavne uloge tumače Will Smith, Edward Norton i Kate Winslet; okeansku avanturu U srcu mora sa Chrisom Hemsworthom; porodičnu avanturu Pan: Putovanje u Nigdjezemsku te još dosta filmskih naslova u kojima ćete svakako moći uživati.

Prethodna
BBC predstavio trailer za TV mini-seriju: "The War of the Worlds"
Sljedeća
Adaptacija Pullmanovih romana "His Dark Materials" stiže na HBO