Paramount i Apple dogovaraju novi streaming paket

Paramount i Apple dogovaraju novi streaming paket

Moguće spajanje Warner Brosa i Paramounta prikupilo je dosta pažnje od strane medija u zabavnoj industriji, no na pomolu je manja, ali dosta konkretnija suradnja između dva bitna igrača u zabavnoj industriji.

Naime, američki časopis Wall Street Journal prenosi da Paramount i Apple pripremaju novi streaming paket koji bi spojio ponude dva streaming servisa. Detalji tek slijede, ali marketinška osnova je vrlo jednostavna - Paramount+ i Apple TV+ po jednoj cijeni, odnosno jednoj mjesečnoj pretplati.

Apple TV+ ima relativno malen udio sveukupnog streaming tržišta, a premda Paramount+ nije u rangu sa Netflixom i Amazon Primeom, predvodnicima tržišta, njihov udio je svakako veći od Appleovog. S time na umu, Apple bi dobio priliku da pristupi većem broju gledatelja i pretplatnika. S druge strane, suradnja sa tehnološkim divom bi mogla osnažiti Paramount, čiji finansijski položaj nije čvrst u ovom trenutku.

Konačno, streaming paketi postaju uobičajena praksa na tržištu. Paket Disney+ i Huluua je dosta dugo bio glavni primjer modela dva (ili više) streaming servisa po jednoj pretplati. HBO Max i Discovery+ bili su dostupni zajedno nakon spajanja starog Warner Brosa sa Discoveryjem. Postaje očito da korisnici imaju plafon po pitanju voljnosti održavanja pretplate na nekoliko streaming servisa, a budući da je rast pretplatnika stagnirao tokom 2023, streaming servisi i njihovi vlasnici će morati pronaći način da održe stabilnu prisutnost na tržištu.

Prehodna
Martin o sudbini još jedne prequel serije za "Game of Thrones"
Sljedeća
"Killers of the Flower Moon" stiže na Apple TV+