Pedro Pascal pregovara za ulogu u "Fantastic Four"

Pedro Pascal pregovara za ulogu u "Fantastic Four"

Vijesti stižu o Marvelovom najnovijem velikom projektu, Fantastic Four.

Naime, novinari THR-a prenose da Pedro Pascal pregovara za ulogu jednog od članova "Četvorke", tačnije naučnika i vođe tima, Reeda Richardsa.

Marvel se nije javno oglasio o dodjeli uloge Pascalu, a glavni izvor THR-a je novinar Daniel Richtman, koji prati zbivanja u svijetu žanrovskog i superherojskog filma. S time na umu, novosti se mogu svrstati u kategoriju neprovjerenog do daljnjeg.

Popularno zvana "Marvelova prva porodica", Fantastična četvorka ima šarenu historiju na velikom platnu. Prvi pokušaj adaptiranja stripa Jacka Kirbyja Stana Leeja  u obliku igranog filma bio je Fantastic Four iz 2005. Taj film i njegov nastavak iz 2007, Fantastic Four: The Rise of The Silver Surfer, stvarani su pod okriljem bivšeg 20th Century Foxa, koji je pored X-Men franšize raspolagao i pravima na Četvorku. Nastavak je bio razočarenje, što je nagnalo Fox da rebootuje serijal sa Fantastic Four iz 2015. 

Reboot se pokazao kao veće razočarenje od The Rise of the Silver Surfer. Dalji planovi za franšizu su potom pauzirani, bilo zbog odsustva internog interesa, ili zbog pregovora sa Disneyjem koji su kulminirali prodajom 20th Century Foxa 2017. Kupivši Fox, Disney je uspio staviti pod jednim krovom filmska prava za najveći dio Marvelovog kataloga, što je odmah dovelo do špekuliranja da će Marvel Studios stvoriti svoju vlastitu verziju Četvorke u MCU-u.

Šef Marvel Studiosa, Kevin Feige najavio je rad na filmu 2019, kada je Jon Watts, režiser iza Spider-Man filmova, slovio kao režiser. Watts je napustio projekt u maju 2022, a njegovo mjesto je preuzeo Matt Shakman. Novi Fantastic Four film bi trebao započeti sa snimanjem početkom 2024, možda već i u januaru. Doduše, taj raspored bio aktualan prije izbijanja velikog štrajka u Hollywoodu, tako da su neke promjene očekivane.

Što se tiče Pascala, glumac je poznat široj publici koliko i Disneyjevoj mašineriji. Pascal je predvodio glumačku postavu (ili barem posuđivao glas glavnom liku) u The Mandaloriantako da prelazak iz sestrinske kompanije, odnosno iz Lucasfilma u Marvel, nije iznenađenje. Pored toga, Pascal stupa u godine u kojima može uvjerljivo tumačiti ulogu Reeda Richardsa, poznatog po njegovom superherojskom aliasu, Mister Fantastic. U stripovima, Richards je ostvareni, srednjovječni naučnik koji dobija superljudske sposobnosti, ne samo u obliku fizičkih sposobnosti, već i onih umnih.

Zanimljivo, Richards se u MCU-u već pojavio, ili barem se reći da je to bila jedna od njegovih inačica u Marvelovom multiverzumu. U Doctor Strange in the Multiverse of MadnessJohn Krasinski se nakratko pojavio kao Reed Richards.

Prethodna
Imamovićev “Umri prije smrti“ u kinima od 16. novembra
Sljedeća
Prvi pogled na prequel filma "The Omen"