"Pet Semetary" u kinima od 11. aprila

"Pet Semetary" u kinima od 11. aprila

 

Godine 1983. roman "Groblje kućnih ljubimaca" Stephena Kinga potaknuo je generacije entuzijastičnih čitatelja svojim darom za spajanje uobičajenog i neobičnog u nadnaravne trilere koji istražuju naše najmračnije impulse.

Na temelju horor romana Stephena Kinga, film Groblje kućnih ljubimaca (Pet Semetary) prati dr. Louisa Creeda (Jason Clarke), koji je nakon preseljenja sa suprugom Rachel (Amy Seimetz) i njihovo dvoje male djece iz Bostona u ruralni Maine, otkrio tajanstveno groblje skriveno duboko u šumi u blizini njihovog novog doma. Kad se dogodi tragedija, Louis se obraća svom neobičnom susjedu, Judu Crandallu (John Lithgow), i time izaziva opasnu lančanu reakciju koja oslobađa nedokučivo zlo s užasnim posljedicama. Kao glasnik konačne sudbine obitelji Creed, Ellieina mačka Church razigrana je, ljubazna i dopadljiva na početku priče. Kada ga groblje oživi, on postaje nasilan i lukav, i smrdi na trulo meso.

Lithgow kaže da će film Groblje kućnih ljubimaca, gledatelje odvesti u šokantnu pustolovinu. Jedan od razloga zbog kojih je Stephen King tako ponosan na ovu knjigu je jer osjeća da je doista postigao ono što najviše želi: ispričati priču koja govori istinu, izražava duboke i istinske emocije, a zatim vas muči s njima.

Horor Groblje kućnih ljubimaca u bh. kina dolazi 11. aprila.

Prehodna
Prvi pogled: "Annabelle Comes Home"
Sljedeća
Collette, Buckley i Thewlis u novom filmu Charlieja Kaufmana