Peter Dinklage u postavi dvodijelnog mjuzikla "Wicked"

Peter Dinklage u postavi dvodijelnog mjuzikla "Wicked"

Zvijezda Igre prijestolja, Peter Dinklage pridružit će se postavi Wicked, adaptaciji poznatog mjuzikla koji služi kao prequel za klasik The Wizard of Oz.

Kako prenose novinari Deadlinea, Dinklage će se pridružiti Ariani Grande, Cynthiji Erivo, Jonathanu Baileyju, Michelle Yeoh Jeffu Goldblumu kao već poznatim članovima glumačke postave. Novosti o pristupanju Dinklagea prate predstavljanje filma na ovogodišnjem CinemaConu, čiji su posjetitelji imali priliku vidjeti isječak iz filma.

Wicked je dio prezentacije Universala i na prošlogodišnjem izdanju CinemaCona, kada je najavljeno da će film pred publiku stići u dva dijela sa godinom razmaka između njih. Prvi dio je najavljen za novembar ove godine, tačnije 27. istog mjeseca, dok bi drugi dio trebao igrati u novembru 2025. Imajući na umu da mjuzikli tradicionalno ne ostvaruju veliki uspjeh u kino-dvoranama u suvremenom kontektsu, planovi Universala i režisera Jona M. Chua za dvodijelni film su ambiciozni.

Dvodijelni filmovi su u modi u Hollywoodu u ovom trenutku, kako se čini. Dune Denisa Villeneuvea je najočitiji primjer, no tu su Synderov Rebel Moon te Costnerov Horizon: An American Saga kao nastavci trenda. Mission: Impossible: Dead Reckoning je također trebao stići pred publiku kao prvi dio dvodijelnog filma, no slabo igranje prvog dijela je dovelo do promjene plana, iz čega se možda može izvući i neka vrsta pouke.

Prethodna
Prvi pogled na biopic o Michaelu Jacksonu na CinemaConu
Sljedeća
Horor "Five Nights at Freddy´s" dobija nastavak