Prvi pogled na biopic o Michaelu Jacksonu na CinemaConu

Prvi pogled na biopic o Michaelu Jacksonu na CinemaConu

Lionsgate je priredio prvi pogled za Michael, predstojeći biopic posvećen "kralju popa", Michaelu Jacksonu.

Najavni trailer za Michael je prikazan učesnicima godišnje konferencije distributera i prikazivača u Las Vegasu, poznatom CinemaConu, koji služi kao prilika da se novi filmovi predstave vlasnicima kino-dvorana prije šireg izlaska, a prezentaciji je prisustvovao i Graham King, producent iza filma koji ima dosta iskustva u stvaranju biopica posvećenim muzičarima.

Trailer prikazan na CinemaConu još nije dostupan publici, ali Lionsgate je objavio promotivnu sliku iz filma u kojoj možemo vidjeti Jaafara Jacksona, pjevačevog nećaka, u naslovnoj ulozi. Dalje, King je opisao film kao putovanje kroz pjevačev život od dana kada je nastupao sa svojom braćom u The Jackson 5 do njegove zavidne solo karijere, te događaja koji su obilježili njegov kasniji život. Publika će to putovanje pratiti sa prikladnom muzičkom podlogom od čak 30 pjesama.

Michael tek treba kompletirati snimanje, tako da smo još uvijek podaleko od premijere. Ista je najavljena za 18. april 2025. Što se tiče trailera za širu javnost, njega bismo mogli očekivati u predstojećem periodu. Ukoliko se Lionsgate odluči da trailer sa CinemaCona objavi javno, to bi se moglo desiti u sljedećih nekoliko sedmica ili mjeseci. Ipak, budući da je izlazak filma udaljen cijelu kalendarsku godinu, studio će promotivnu kampanju započeti vjerovatno koncem ove godine ili početkom sljedeće.

Prethodna
Coppolin "Megalopolis" igra na Cannes Film Festivalu
Sljedeća
Peter Dinklage u postavi dvodijelnog mjuzikla "Wicked"