Engleska glasovna postava za "The Boy and The Heron"

Engleska glasovna postava za "The Boy and The Heron"

Novo animirano ostvarenje Hayaoa Miyazakija, The Boy and The Heron dobit će zvjezdanu glasovnu postavu u predstojećoj engleskoj lokalizaciji filma.

Produkcijska kuća iza lokalizacije GKIDS najavila je da će Luca Padovan posuditi glas glavnom liku, a njemu će se u zvučnoj kabini pridružiti Christian Bale, Gemma Chan, Willem Dafoe, Dave Bautista, Florence Pugh, te Robert Pattinson.

GKIDS je lokalizaciju realizirao uz suradnju sa Studio Ghiblijem, matičnim studijem iza The Boy and The Heron. Za ljubitelje filma u izvornom obliku, odnosno sa japanskom glasovnom postavom, GKIDS i Ghibli će The Boy and The Heron u kino-dvorane dovesti u obje izvedbe od 8. decembra, tako da će gledatelji moći birati između dvije opcije.

Japanski animirani filmovi i serije na zapad u kućnim formatima obično stižu sa opcijom izbora između dubovane verzije filma te one sa titlovanim prijevodom, baš kako bi se zadovoljile obje strane, pa je zgodno vidjeti da se GKIDS i Ghibli vode istim principom po pitanju izlaska u kino-dvorane. The Boy and The Heron je u Japanu zaigrao sredinom jula, dok je strana publika morala sačekati otvaranje Toronto International Film Festivala kako bi pogledala Miyazakijev novi (i vjerovatno posljednji) film. 

Prehodna
"Across The Spider-Verse" stiže na Netflix krajem oktobra
Sljedeća
“Ubistva pod cvjetnim mjesecom“ od 19. oktobra u kinima