“Praznik rada” Pjera Žalice stiže i u manje bh. gradove

“Praznik rada” Pjera Žalice stiže i u manje bh. gradove

Nakon ogromnog interesa publike koji je film Praznik rada Pjera Žalice izazvao na međunarodnim festivalima i u bh. kinima, film stiže i u manje bh. gradove. Praznik rada se prikazuje u kinima širom BiH, a u manjim gradovima će biti prikazan na sljedeće datume: 5.11. Vogošća, 6.11. Lukavac, 7.11. Živinice, 9.11. Tešanj, 10.11. Visoko, 11.11. Ilijaš, 12.11. Gračanica, 15.11. Bugojno, 16.11. Bugojno i 18.11. Zavidovići.

Novi film Pjera Žalice Praznik rada svjetsku premijeru je imao na zatvaranju ovogodišnjeg 28. Sarajevo Film Festivala, a na svom prvom međunarodnom prikazivanju, u službenom programu 38. Međunarodnog filmskog festivala u Varšavi, osvojio je Grand Prix. Nakon toga je prikazan uz veliko zanimanje publike na jubilarnom 20. Zagreb Film Festivalu u Hrvatskoj i na 14. Eastern Neighbours Film Festivalu (ENFF) u Amsterdamu, a slijede projekcije na 33. Ljubljanskom filmskom festivalu (LIFFE) te na festivalu u Hagu.

Film trenutno igra u svim kinima širom Bosne i Hercegovine.

Ulaznice za sve projekcije filma Praznik rada u kinima širom BiH su u prodaji na blagajnama kina ili online, a termini projekcija su na web stranicama kina.

Distributer filma za BiH je Obala Art Centar iz Sarajeva.

U filmu glume Muhamed Hadžović, Emir Hadžihafizbegović, Admir Glamočak, Boris Isaković, Aleksandar Seksan, Mirvad Kurić, Jasna Žalica, Tatjana Šojić, Dženita Imamović Omerović, Labina Mitevska, Vedran Đekić, Branka Katić, Ermin Bravo, Branimir Popović, Adnan Goro.

 

Prehodna
Fondacija za kinematografiju Sarajevo od danas 37. članica EFAD-a
Sljedeća
Box office: "Black Adam" još jedan vikend ispred konkurencije