Predstavljamo novu najavu za seriju "His Dark Materials"

Predstavljamo novu najavu za seriju "His Dark Materials"

Predstavljamo najavni klip za fantasy seriju His Dark Materials u kojem se jedni od glavnih karaktera serije (Lyra Belacqua i Mrs. Coulter) prvi put upoznaju. Bazirana je na istoimenoj književnoj trilogiji za koju je zaslužan engleski romanopisac Philip Pullman, a koja se sastoji od romana “Northern Lights”, “The Subtle Knife” i “The Amber Spyglass”.

Prva sezona serije prati Lyru (Dafne Keen) koja se čini kao obična, ali iznimno hrabra mlada djevojka s drugog svijeta. Njena potraga za otetim prijateljem razotkriva zlokobnu zavjeru koja se dotiče kidnapovane djece  i prerasta u istraživanje i razumijevanje tajanstvenog nebeskog fenomena zvanog Prah. Kako Lyra putuje kroz svjetove, uključujući i njen vlastiti, upoznaje odlučnog i hrabrog dječaka Willa (Amir Wilson). Zajedno će se susresti s neobičnim bićima i opasnim tajnama, a sudbina kako živih tako i mrtvih biće u njihovim rukama…

Osim Keen, u seriji se pojavljuju Ruth Wilson kao Marisa Coulte, Clarke Peters (The Wire) kao The Master koji trenira Lyru, Ian Gelder (Queers) kao učenjak  Charles, Will Keen (Wolf Hall) kao otac MacPhail, Ariyon Bakare (Life) kao Lord Boreal, Georgina Campbell (Black Mirror) kao novinarka Adele Starminster, AnneMarie Duff (Suffragette) kao Ma Costa, James Cosmo (Game of Thrones) kao Farder Coram, Lucien Msamati (Richard II) kao John Faa, Mat Fraser (Cast Offs) kao Raymond Van Geritt, Geoff Bell (War Horse) kao Jack Verhoeven i Simon Manyonda (King Lear) kao Benjamin de Ruyter. Postavu kompletiraju mlade glumačke nade, Lewin Lloyd kao Roger Parslow, Daniel Frogson kao Tony Costa, Tyler Howitt kao Billy Costa i Archie Barnes kao Pantalaimon.

Prva sezona sastoji se od osam epizoda, a scenario potpisuje Jack Thorne (National TreasureHarry Potter and the Cursed Child). Režiserski tim čine Tom Hooper (Les MisérablesThe King’s Speech), Dawn ShadforthOtto BathurstEuros Lyn i Jamie Childs.

Serija His Dark Materials na HBO stiže 4. novembra.

Prehodna
Hailee Steinfeld je Emily Dickinson u traileru za seriju "Dickinson"
Sljedeća
Prvi pogled na adaptaciju Kingovog romana "The Outsider"