Prvi pogled na adaptaciju Kingovog romana "The Outsider"

Prvi pogled na adaptaciju Kingovog romana "The Outsider"

Predstavljen je novi teaser koji najavljuje seriju The Outsider kao adaptaciju istoimenog romana Stephena Kinga.

U jednoj od glavnih uloga u seriji će se pojaviti Ben Mendelsohn (Ready Player One) kao detektiv Ralph Anderson, a prve dvije epizode režirao je Jason Bateman (Ozark) koji je jedan od njenih izvršnih producenata posredstvom svoje kompanije Aggregate Films, a koji se također pojavljuje u seriji.

Radnja se vrti oko samo naizgled jednostavne istrage o jezivom ubojstvu lokalnog dječaka koju predvode jedan iskusni policajac i jedan neortodoksni detektiv. Tokom istrage će morati preispitati sve ono u šta su do sada vjerovali jer će se u slučaj uvući podmukla nadnaravna sila.

Ostatak glumačke postave čine Cynthia Erivo (Bad Times at the El Royale), Bill Camp (The Looming Tower), Mare Winningham (George Wallace), Paddy Considine (The Ferryman), Julianne Nicholson (Law & Order True Crime: The Menendez Murders), Yul Vázquez (I Am The Night), Jeremy Bobb (The Knick), Marc Menchaca (Ozark), Hettienne Park (Hannibal) i Michael Esper (Trust).

Opis romana glasi:

U gradskom parku nađen je izranjavani leš jednog jedanaestogodišnjaka. Svjedoci i otisci prstiju nepogrešivo upućuju na jednog od najpopularnijih građana grada Flinta. On je Terry Maitland, trener Male lige, učitelj engleskog jezika, muž i otac dvije djevojke. Detektiv Ralph Anderson, čijeg je sina Maitland svojevremno trenirao, naređuje brzo i javno hapšenje Maitlanda. Maitland ima alibi, ali Anderson i okružni tužitelj uskoro dodaju DNK dokaze kako bi dobili otiske prstiju i svjedoke. Kako se istraga proširuje i na površinu krenu isplivavati  zastrašujući odgovori, Kingova priča ubacuje u najveću moguću brzinu, stvarajući snažnu napetost i gotovo nepodnošljivu neizvjesnost. Terry Maitland izgleda kao dobar momak, ali da li Maitland krije i svoje drugo lice?

Serija se sastoji od deset epizoda, a premijera je najavljena za 12. januar 2020. godine.

Prehodna
Predstavljamo novu najavu za seriju "His Dark Materials"
Sljedeća
Olivia Colman je kraljica u traileru za 3. sezonu serije "The Crown"