Predstavljamo titlovani trailer za film "The Dinner"

Predstavljamo titlovani trailer za film "The Dinner"

The Dinner je psihološka triler/drama u kojoj Richard Gere portretira Stana Lohmana, poznatog političara koji zajedno sa svojom suprugom Katelyn (Rebecca Hall) organizuje večeru u otmjenom restoranu u Amsterdamu na koju poziva svog labilnog brata Paula (Steve Coogan) i njegovu suprugu Claire (Laura Linney). Stvarni povod koji stoji iza poziva na večeru su stravični zločini koje su počinila njihova djeca, tinejdžeri Michel i Rick. Iako ih je snimila sigurnosna kamera, o Michelovom i Rickovom zločinu javnost još nije upoznata i nisu identifikovani kao počinitelji. Na roditeljima je da u novonastaloj situaciji donesu najbolju moguću odluku kako se najbolje nositi za zlodjelom kojeg su počinili mladići.

Osim pomenutih glumaca, u filmu se pojavljuju i Chloë Sevigny (The Last Days of Disco) kao Stanova bivša supruga Barbara, Charlie Plummer (King Jack), Adepero Oduye (Pariah) kao Nina koja radi za Stana, Michael Chernus (Captain Philipps) kao Dylan Heinz, Taylor Rae Almonte kao Kamryn Velez, Joel Bissonnette kao Antonio, Seamus Davey-Fitzpatrick kao Rick Lohman, Laura Hajek kao Anna i dr. Baziran je na uspješnom istoimenom bestseleru holandskog autora Hermana Cocha po kojem su već snimljena dva filma.

The Dinner je režirao Oren Moverman, režiser drame Time Out of Mind u kojoj se također pojavljuje Gere, kriminalističke drame Rampart i romantične ratne drame The Messenger iz 2009. Koautor je brojnih filmova među kojima ćemo izdvojiti biografsku muzičku dramu I’m Not There o Bobu Dylanu, romantičnu kriminalističku dramu Married Life i biografsku dramu Love & Mercy o životu Briana Wilsona.

The Dinner će u redovan kino repertoar sarajevskog multiplexa Cinema City biti uvršten 13. jula.

Prethodna
Predstavljamo titlovani trailer za film "2:22"
Sljedeća
Filmska adaptacija brodvejskog mjuzikla: "Hello Again"