Predstavljamo titlovani trailer za “The Exorcist: Believer“

Predstavljamo titlovani trailer za “The Exorcist: Believer“

Ove jeseni obilježava se tačno 50 godina od kada je najstrašniji horor film u historiji, Istjerivač đavola, bio prikazan na velikom platnu i šokirao publiku širom svijeta.

Ovog oktobra otvara se novo poglavlje. Produkcijska kuća Blumhouse i reditelj David Gordon Green, koji su razbili status quo vaskrsavanjem franšize Noć vještica, predstavljaju nam film Istjerivač đavola: Vjernik.

Od kada mu je trudna supruga stradala u zemljotresu na Haitiju prije 12 godina, Victor Fielding (dobitnik Tonija i nominovan za Oscara, Leslie Odom, Jr) sam odgaja njihovu kćerku Angelu (Lidya Jewett). Ali, Angela i njena drugarica Katherine (Olivia Marcum), nestaju u šumi i vraćaju se poslije tri dana, bez ikakvog sjećanja šta im se dogodilo. To pokreće niz događaja koji će primorati Victora da se suoči sa osnovnim nivoom zla i da, u svom strahu i očaju, potraži jedinu živu osobu koja je, nekada ranije, svjedočila nečemu sličnom, Chris MacNail (Ellen Burstyn).

Kada je, zasnovan na bestseleru Williama Peter Blattyja, film Istjerivač đavola prikazan, zauvijek je promijenio savremenu kulturu, oborio sve rekorde na blagajnama i dobio deset nominacija za Oscara, postavši prvi horor ikada nominovan u kategoriji za najbolji film. 

The Exorcist: Believer očekujemo u svim kinima od 5. oktobra.

Prethodna
Predstavljamo titlovani trailer za ”Five Nights At Freddy’s”
Sljedeća
Blunt i Evans predvode novi triler o narkoticima "Pain Hustlers"