Predstavljamo trailer za film "Sin" Ines Tanović

Predstavljamo trailer za film "Sin" Ines Tanović

 

Filmofil predstavlja trailer filma Sin rediteljice Ines Tanović koji će otvoriti ovogodišnji 25. Sarajevo Film Festival.

Uloge u filmu su ostvarili Dino Bajrović, Snežana Bogdanović, Uliks Fehmiu, Izudin Bajrović, Emir Hadžihafizbegović, Lidija Kordić, Jasna Ornela Berry, Hamza Ajdinović i Minka Muftić.

Film je sniman prošle godine u septembru. To je savremena priča koja govori o međusobnim odnosima četveročlane porodice u Sarajevu, u kojoj je jedan od sinova usvojen.

‘’Imali smo jako dugu i finansijsku i organizacijsku pripremu da se sve spremi za snimanje. Međutim ekipa je bila sjajna. Imali smo veliki broj koproducenata. Producent Alem Babić je okupio sjajnu ekipu iz Slovenije, Hrvatske, Crne Gore i Rumunije, tako da smo imali autorske dijelove i iz drugih zemalja. Ono što je meni najbitnije je da sam imala sjajnu glumačku ekipu koju predvode dvojica mladih talentiranih glumaca, Dino Bajrović i Hamza Ajdinović, zajedno sa velikim imenima poput Snežane Bogdanović, Uliksa Fehmiuja, Emira Hadžihafizbegovića te Jasne Beri. Ponosna sam da smo uspjeli završiti film u kratkom roku s malim budžetom’’, izjavila je Tanović.

Sin je drugi dugometražni igrani film redateljice Ines Tanović.

Usvojeni sin Arman (18) ima nestabilan karakter i ne može naći mir u borbi za svoj identitet. Njegovi roditelji i mlađi brat Dado (14), koji je rođen nakon Armanovog usvajanja, pati zbog nemira i ogromne energije koju ispušta na različite načine. On glumi skitnicu, uzima droge, otima tramvaj, čak se zaljubljuje u Milicu, Srpkinju iz Istočnog Sarajeva.

Adolescencija je teška za oba brata, ali je mlađi onaj koji je neprimjetno i sve više uvučen u začarani krug zavisnosti, želje da se dokaže i potrebe da bude hladan kao njegov stariji brat.

Prethodna
Predstavljamo titlovani trailer za film "The Goldfinch"
Sljedeća
Film "Gemini Man" Anga Leeja u kinima od 10. oktobra