Prve prognoze zarade za "The Marvels" pristižu

Prve prognoze zarade za "The Marvels" pristižu

Novi superherojski spektakl iz Marvel Studiosa, The Marvels, stiže u kino-dvorane 10. novembra, no prve projekcije zarade su već stigle.

Sudeći po predviđanjima, The Marvels će imati dosta posla pred sobom kako bi postao unosan naslov. Prognostičar portala Box Office Pro, Shawn Robbins u svojoj prognozi predviđa zaradu za uvodni viked od 50 do 75 miliona dolara, dok za sveukupnu zaradu na domaćem tržištu predviđa svotu do 190 miliona dolara. Prognoza koju je predstavio THR je nešto optimističnija, sa uvodnim vikendom od 75 do 80 miliona.

No, u oba slučaja, brojke su upadno niske u poređenju sa onime na šta smo navikli od Marvel Studiosa. Prethodni Marvelov film, Ant-Man and The Wasp: Quantumaniakoji je zaigrao u februaru, za svoj uvodni vikend je zaradio 106 miliona dolara, dok je Black Panther: Wakanda Forverkoji je igrao prošlog novembra, zaradio 181 milion dolara.

Trend opadanja se očituje već u ovom slijedu od tri filma, no Marvel se muči sa stvaranjem impulsa u kino-dvoranama od pandemijske 2020. Ta godina i 2021. bile su godine pauze, u kojima je zaista nije bilo dovoljno prostora za ogromne zarade, ali 2022. i 2023. na isteku su godine u kojima je mašinerija naišla na ozbiljne poteškoće. Jedini pravi uspjeh kojim se Marvel mogao pohvaliti u 2023. bio je Guardians of the Galaxy Vol. 3koji je zaradio 845 miliona.

Guardians of the Galaxy Vol. 3 na ljestvici je pretekao OppenheimerTrosatna biografska drama je finansijski nadmašila Marvelov superherojski film, nešto što je bilo nezamislivo prije nekoliko godina. Ali to je stvarnost u godini na izmaku.

Prehodna
George Clooney iznio prijedlog za rješavanje štrajka
Sljedeća
U toku snimanje filma “Paviljon“ Dine Mustafića