U toku snimanje filma “Paviljon“ Dine Mustafića

U toku snimanje filma “Paviljon“ Dine Mustafića

Nakon 20 godina pauze, bosanskohercegovački režiser Dino Mustafić, čiji je debitantski film Remake osvojio posebno priznanje na Međunarodnom filmskom festivalu u Berlinu 2003, trenutno je u produkciji novog dugometražnog filma, koji nosi naziv Paviljon.

Riječ je o koprodukciji Bosne i Hercegovine, Srbije, Sjeverne Makedonije i Hrvatske u kojoj glume poznati glumci Rade Šerbedžija, Miralem Zubčević, Mirjana Karanović i Ermin Bravo. U pitanju je priča o grupi štićenika staračkih domova koji nakon godina pogoršanja životnih uslova odlučuju da dignu ustanak protiv ljekara i administracije. Imaju oružje, sada imaju i taoce, a kada se umiješa policija, pregovori su teški jer nemaju šta da izgube. Scenarij je zajedno sa sjajnim bh. scenaristom i publicistom Emirom Imamovićem napisao poznati hrvatski novinar i pisac Viktor Ivančić.

Proslavljeni direktor fotografije i reditelj Mustafa Mustafić producira film putem kompanije Panglas u koprodukciji sa Bojanom Maljević iz srpskog Monte Royal Pictures International, Dejanom Krajčevskim iz makedonskog Krug filma i Igorom Vranjkovićem iz hrvatskog Cine Planeta. Produkcija projekta je podržana od strane Fondacije za kinematografiju, Ministarstva kulture i sporta Kantona Sarajevo, Filmskog centra Srbije i Sjevernomakedonske filmske agencije.

Produkcija ovog dugoočekivanog naslova radi se sa procjenjenim budžetom od oko milion konvertibilnih maraka, a snimanje je počelo 13. septembra u Zenici. Drugi dio snimanja planiran je za sredinu marta 2024, a cijela produkcija odvijaće se samo u Bosni i Hercegovini.

Izvor: FKS

Prethodna
Prve prognoze zarade za "The Marvels" pristižu
Sljedeća
“Ekskurzija” Une Gunjak u kinima od 26. oktobra