Režiser "Blue Beetle" o položaju u filmskom univerzumu

Režiser "Blue Beetle" o položaju u filmskom univerzumu

Superherojski filmski univerzum koji je najviše punio kino-dvorane je bez sumnje onaj Marvelov, ali velike nade se ulažu i u onaj DC-jev, odnosno u njegovu novu fazu.

Velike nade u DC-jev filmski univerzum ulaže i Angel Manuel Soto, režiser predstojećeg superherojskog filma Blue Beetle. Soto je u svojoj nedavnoj izjavi za časopis Total Film dao do znanja da je njegov film bez sumnje dio DC-jevog univerzuma, kao i da će film igrati važnu ulogu u budućnosti DC Filmsa.

Soto je dalje predstavio svoje nade da će Blue Beetle biti prvi dio trilogije:

Stvarali smo naš film sa mentalitetom da želimo snimiti još dva, najmanje. Po tradicionalnoj strukturi priče sa tri čina, željeli smo da naš prvi film bude prvi čin jedne sage.

Blue Beetle, zajedno sa Aquaman and The Lost Kingdom te aktualnim The Flashpripada spisku filmova koje je nova uprava DC Filmsa, sa Jamesom Gunnom Peterom Safranom na čelu, naslijedila od prijašnjeg rukovodstva. Gunn je po preuzimanju DC Filmsa hvalio spomenute filmove, ali je istovremeno jasno davao do znanja da se studio priprema za zaokret što se tiče filmskog univerzuma.

Ako je suditi po Sotovim izjavama, Gunn i Safran su posvojili film, takoreći, te ga uvrstili u novo poglavlje DC Filmsa. Kao priča o porijeklu superjunaka, naročito jednog koji nije poznat široj publici, Blue Beetle se čini kao prikladan prvi unos. Naravno, pažnju medija i publike su u skorije vrijeme odvukli Gunnovi planovi za Supermana, odnosno za prvi "pravi Gunnovski" DC Film, Superman Legacy.

Što se tiče Blue Beetle, film stiže u kino-dvorane 18. augusta, na izmaku ljeta, ili barem na samom koncu užurbane ljetne sezone. Prošli august nije bio naročito unosan mjesec, a nakon toga je nastupila jalova jesen u kino-dvoranama, tako da Sotov film stiže pred manju publiku nego što bi bio slučaj ranije u godini. Finansijska predviđanja za film, s time na umu, ograničene su prirode.

Prethodna
AMPAS predstavio nove preduslove za Oscare
Sljedeća
CineLink radionica u Slanom počela sa aktivnostima