“Scream For Me Sarajevo" od 19. aprila u bh. kinima

“Scream For Me Sarajevo" od 19. aprila u bh. kinima

Nakon pretpremijernih projekcija u pet BH gradova sjajno ostvarenje kreće sa redovnim projekcijama u kinima sa najširom kino distribucijom jednog dokumentarnog filma u novijoj istoriji u BiH.

Bosanskohercegovački dokumentarni film Primetime productiona Scream For Me Sarajevo, sinoć je započeo svoju zvaničnu bh. kino distribuciju sa pretpremijernim projekcijama u pet bh.  gradova paralelno sa 150 kino-dvorana u Velikoj Britaniji i preko 500 kino-dvorana u Evropi i Svijetu. U prepunoj dvorani multiplexa Cinema City gledateljima se obratila i ekipa filma predvođena producentom Adnanom Ćuharom. Nakon toga je prikazan i ekskluzivni razgovor sa frontmanom grupe Iron Maiden Bruceom Dickinsonom snimljen u povodu održavanja ove pretpremijere širom Evrope u kojem je odgovarao i na pitanja fanova sa svih strana svijeta šta za njega znači održavanje tog nezaboravnog koncerta i kreiranja filma.

Scream For Me Sarajevo, za kojeg postoji mišljenje da je jedan od najvrijednijih filmova o sarajevskoj opsadi, prati događaje dolaska frontmena kultnog metal benda Iron Maiden, Brucea Dickinsona i njegovog benda u opkoljeno Sarajevo 1994. godine, kada je i održan koncert u Bosanskom kulturnom centru (BKC). Ideja o nastanku filma potekla je od autora Jasenka Pašića, dok je režiju ovog dokumentarnog ostvarenja potpisao Tarik Hodžić.

Film koji predstavlja jedinstveni testament života u opkoljenom Sarajevu za vrijeme rata svoj je put započeo na Sarajevo Film Festivalu gdje je i osvojio najveću ocjenu publike svih vremena a od tada je prikazan na 20 festivala širom svijeta i osvojio 10 različitih nagrada a sada se u u njegovu istorijsku i umjetničku vrijednost mogu uvjeriti gledatelji u BiH, regionu, Evropi i Svijetu.

U distribuciji Con film,kompanije koja u posljednjih nekoliko godina intenzivno podržava distribuciju bh. igranog i dokumentarnog filma, Scream for me Sarajevo od 19.aprila kreće sa redovnim projekcijama u multiplexima Cinema City u Sarajevu, Ekran u Zenici, Cinestarima u Mostaru, Tuzli i Bihaću te kinu Meeting Point što predstavlja najveću kino distribuciju jednog bh. dokumentarnog filma u novijoj istoriji. Svijetsku distribuciju filma Scream For Me Sarajevo radi kompanija Eagle Rock-Universal.

Prethodna
Učesnici radionice 'Viva škola filma' snimili komediju ''Sto maraka''
Sljedeća
Nuri Bilge Ceylan u konkurenciji za Zlatnu palmu