“Scream For Me Sarajevo“ pretpremijerno u bh. kinima 17. aprila

“Scream For Me Sarajevo“ pretpremijerno u bh. kinima 17. aprila

 

Na blagajnama bh. kina krenula pretprodaja ulaznica za pretpremijernu projekciju višestruko nagrađivanog bh. dokumentarnog filma o legendarnom koncertu Bruce Dickinsona u ratnom Sarajevu  1994. godine.

Bosanskohercegovački dokumentarni film Scream For Me Sarajevo, nastao u produkciji sarajevske produkcijske kuće Prime Time, nakon što je završio svoju festivalsku turneju sa prikazivanjem na preko 20 festivala širom svijeta i osvojivši čak 10 nagrada konačno kreće u svoju svijetsku i bh. kino distribuciju 17. aprila sa specijalnom pretpremijernom projekcijom u preko 500 kino dvorana.  Primetime production je potpisao ugovor za svjetsku kino distribuciju sa kućom Eagle Rock Entertaiment u februaru ove godine, a zahvaljujući suradnji sa regionalnom distribucijskom kućom Continental film fanovi u Bosni i Hercegovini imaće priliku pogledati ovo nevjerovatno filmsko ostvarenje paralelno sa ostatkom Evrope i svijeta.

Scream For Me Sarajevo, za kojeg postoji mišljenje da je jedan od najvrijednijih filmova o sarajevskoj opsadi, prati događaje dolaska frontmena kultnog metal benda Iron Maiden, Brucea Dickinsona i njegovog benda u opkoljeno Sarajevo 1994. godine, kada je i održan koncert u Bosanskom kulturnom centru (BKC). Ideja o nastanku filma potekla je od autora Jasenka Pašića, dok je režiju ovog dokumentarnog ostvarenja potpisao Tarik Hodžić.

Za cjelokupnu realizaciju filma bila je zadužena Prime Time produkcija iz Sarajeva na čelu sa producentom Adnanom Ćuharom koji je u povodu ove pretpremijere izjavio:

 „Izutetno sam ponosan i sretan što naš film kreće u tako široku svijetsku kino distribuciju zahvaljujući dogovoru sa kućom Eagle Rock Entertaiment sa pretpremijernom projekcijom u čak 150 kino dvorana u Velikoj Britaniji i 500 kino dvorana širom svijeta. Ono što je nama jednako važno jeste da će ga fanovi u našoj zemlji imati priliku u isto vrijeme pogledati u tako velikom broju BH kina pošto smo ovaj film i napravili upravo za njih.“

Pretpremijerna projekcija filma nakon koje će svi gledatelji imati priliku pogledati ekskluzivni razgovor snimljen sa legendarnim pjevačem grupe Iron Maiden Bruce Dickinsonom posebno snimljen u povodu njenog održavanja biće održana 17. aprila u čak pet bh. kino dvorana i to multiplexu Ekran Zenica u 19 sati, a u multiplexu Cinema City u Sarajevu te u Cinestarima Mostar, Tuzla i Bihać u 20 sati. Pretprodaja za ove projekcije od danas kreće na blagajnama svih navedenih kino dvorana te ovom prilikom pozivamo sve fanove da čim prije obezbjede svoje ulaznice.

Na projekciji filma u multiplexu Cinema City gledatelji filma imaće priliku nakon projekcije pozdraviti i ekipu filma predvođenu producentom Adnanom Ćuharom  i rediteljem Tarikom Hodžićem. Scream For Me Sarajevo kreće sa redovnim prikazivanjem u svim bh. kinima od 19. aprila u distribuciji Con film.

Prethodna
Horor/triler "Mjesto tišine" oduševio publiku i kritiku
Sljedeća
Bruce Willis kao "Osvetnik" od 12. aprila u kinima