Serija "The Penguin" prikazivat će se na Sky TV-u

Serija "The Penguin" prikazivat će se na Sky TV-u

Pored dostupnosti na streaming servisu Max, DC-jeva predstojeća serija The Penguin bit će dio programske šeme Sky TV-a.

Kako prenose novinari Deadlinea, Warner Bros. je putem svog TV ogranka licencirao seriju sa Colinom Farrellom u ulozi Batmanovog protivnika tradicionalnoj TV mreži koja je dio kablovskih paketa u Velikoj Britaniji, Njemačkoj, Italiji i Irskoj. Dogovor ne mijenja dostupnost serije na ponudi Maxa, barem ne u onim zemljama čiji stanovnici imaju pristup ovom streaming servisu.

Dogovor se uklapa u novi pristup licenciranju sadržaja koji je najavio David Zaslav po preuzimanju vodstva Warner Bros. Discoveryja, krovne kompanije Warner Brosa. Zaslav je tada izjavio da će Warner Bros. lincencirati dio svojeg sadržaja, s ciljem da se od njega stvori novi finansijski priljev, umjesto da "skuplja" prašinu kao ekskluzivni sadržaj na Maxu (tada još uvijek HBO Maxu) koji ne privlači nove pretplatnike.

S druge strane, Sky je prikupio licence za nekoliko novih serija od ostalih velikih studija, koji su također ponovo otvoreni za licenciranje svojih serija tradicionalnim TV kućama, što je do prije desetak godina bio glavni način da se od jedne sezone TV serije ili emisije prikupi dodatni novac. Štaviše, za tvorce serije i glumce, svako licenciranje je jamčilo isplatu dodatnih naknada, što je postalo problematično u streaming eri i što je dovelo do štrajka u Hollywoodu prošle godine.

Prethodna
James Gunn najavio TV seriju "Green Lantern"
Sljedeća
Streaming servis Netflix radi na TV seriji "Minecraft"