Shawn Levy u pregovorima za režiranje novog "Avengers" filma

Shawn Levy u pregovorima za režiranje novog "Avengers" filma

Marvel Studios traži režisera za sljedeći Avengers film, a to bi mogao biti Shawn Levy.

Kako prenose novinari The Hollywood Reportera, Marvel je filmašu predstavio novi scenario za još uvijek nenaslovljeni film. Ponuda nije službeno potvrđena od strane Levyja ili Marvela, pa je prerano reći da će Levy zaista preuzeti projekt koji je ostao bez impulsa nakon što se Marvel udaljio od Jonathana Majorsa, čime je studio bio primoran da vrati razvijanje filma na početnu tačku.

Avengers: The Kang Dynasty je bio službeni naziv filma dok je Majors bio dio MCU-a. Sada, film nema podnaslov, nema glavnog negativca i nema režisera dovoljno vještog i hrabrog da se uhvati u koštac sa nagomilanim očekivanjima Marvela i Disneyja, te konfuznom situacijom u kojoj se Marvelvov filmski univerzum nalazi u ovom stanju.

Levy je režirao Deadpool & Wolverine, za koji se također gaje velike (a možda i prevelike) nade, zbog čega se Marvel možda i obratio njemu. To govori dosta više o Deadpool & Wolverine nego o sljedećem Avengers filmu. Pored toga, Levy je u jednom trenutku trebao raditi i na filmu za Marvelovu sestrinsku kompaniju, Lucasfilm. Levy je slovio kao režiser nenaslovljenog Star Wars filma, no taj projekt se nije još materijalizirao.

Prethodna
IATSE optimistično u vezi pregovora sa studijima
Sljedeća
BH Telecom Travel NET Hadž paket mobilnog interneta