"Sin" u kinu Meeting Point od 17. do 24. septembra

"Sin" u kinu Meeting Point od 17. do 24. septembra

U kinu Meeting Point u Sarajevu posjetitelji će imati priliku od 17. do 24. septembra pogledati film Sin rediteljice Ines Tanović. Film je bh. kandidat za nagradu Oscar.

Sin je savremena priča koja govori o odnosima četveročlane porodice u Sarajevu, u kojoj je jedan od sinova usvojen. Film prati priču Armana koji će uskoro napuniti 18 godina. Kada je bio beba, usvojili su ga Jasna i Senad koji nisu mogli imati vlastitu djecu. Međutim, četiri godine kasnije, Jasna rađa Dadu. Arman se čitav život teško nosi s činjenicom da je usvojen. Pun eksplozivne energije, sa svojim školskim drugovima neprestano upada u nevolje...

- Imali smo jako dugu i finansijsku i organizacijsku pripremu da se sve spremi za snimanje. Međutim, ekipa je bila sjajna. Ono što je meni najbitnije je da sam imala sjajnu glumačku ekipu koju predvode dvojica mladih talentiranih glumaca Dino Bajrović i Hamza Ajdinović, zajedno sa velikim imenima poput Snežane Bogdanović, Uliksa Fehmiua, Emira Hadžihafizbegovića te Jasne Beri, izjavila je Ines Tanović.

Objavljeno u bh. nezavisnom dnevniku Oslobođenje
Prethodna
“Downton Abbey” u bh. kinima od 12. septembra
Sljedeća
Kino premijere: “Hustlers“