Sony kupuje Crunchyroll streaming servis od Warner Media

Sony kupuje Crunchyroll streaming servis od Warner Media

Vlasnik Warner Brosa i njegovih pridružnica i sestrinskih kompanija, američki telekomunikacijski gigant AT&T, prodaje streaming servis Crunchyroll jednom od glavnih konkurenata u svijetu zabave, Sony Entertainmentu. Ovaj streaming servis posvećen animeu je bio dio Warner Media, krovne kompanije koja pod AT&T-om okuplja mnoga krila Warner Brosa, no poslije prodaje će postati dio Sonyjevog ogranka za animirani sadržaj.

Po navodima THR-a, Sony će platiti 1.2 milijardi dolara za ovaj streaming servis i njegovu prilično zavidnu bazu pretplatnika. Premda slabo poznat među konzumentima mainstream sadržaja, Crunchyroll slovi kao okosnica specijalizovanih streaming servisa, držeći pozamašan broj ljubitelja animea na svojoj platformi.

Vijest, ipak, stiže u žižu medija zbog pozadine i nedavnog neočekivanog poteza Warner Brosa, koji je svoj cijeli filmski program za 2021. učinio dostupnim na ponudi svog streaming servisa HBO Max. Nekoliko dana poslije, njihov vlasnik ulazi u finalizaciju prodaje drugog streaming servisa jednom od WB-ovih konkurenata. Prodaja HBO Maxa nije na stolu, budući da je jasno da se i WB i AT&T oslanjaju na ovu granu kao jedan od glavnih izvora prihoda u budućnosti.

No, AT&T se trenutno nalazi u prilično nezavidnom finansijskom stanju, s dugom od 150 milijardi dolara koji visi nad glavom telekomunikacijskog giganta kao Damoklov mač, što će reći da isti mač visi i iznad Warner Brosa.

Prethodna
Affleck glumi u novom filmu Georgea Clooneyja: "The Tender Bar"
Sljedeća
Animirani film “Scooby-Doo!“ ovog vikenda u CineStaru