“The Valhalla Murders“ od ponedjeljka do četvrtka na FTV-u

“The Valhalla Murders“ od ponedjeljka do četvrtka na FTV-u

Kriminalistička serija The Valhalla Murders (Ubistva u Valhalli) prikazuje se u teriminu od 22.55 u programu FTV-a od ponedjeljka do četvrtka.

Ova kriminalistička serija u osam epizoda blago je inspirirana istinitim događajem iz kasnih četrdesetih godina prošlog vijeka o odgojno-popravnom domu smještenom na udaljenom Islandu, gdje su dječaci zlostavljani i maltretirani od strane osoblja.

Narkoman Thor (56) i građevinski poduzetnik Omar (65) ubijeni su na potpuno isti način. Slučaj je dodijeljen Kati, iskusnoj detektivki, a u pomoć joj stiže i detektiv Arnar, Islanđanin koji 20 godina živi u Oslu. Sumnja o serijskom ubici se potvrđuje nakon treće žrtve, a detektivi konačno pronalaze zajedničku nit. Fotografija na kojoj su 15 dječaka, Thor, Omar i nepoznata ženska osoba, nastala ispred odgojnog doma za dječake u Valhalli, stara 30 godina, krije i žrtve i ubicu. Ali i zločine stare nekoliko decenija.

Kata se pored stresnog slučaja, nosi sa nizom problema. Uprkos predanom radu, ne dobija željeno unapređenje. Ima napete odnose sa majkom i bivšim mužem, a nakon što joj sin upadne u ozbiljne probleme, morat će naći način kako da se nosi s tim na ispravan način. Arnara se porodica odrekla zbog religijskih uvjerenja i kao mlad je iskusio život beskućnika. Zbog svoje prošlosti, vrlo je privatan i emocionalno zatvoren, ali na poslu je genijalan i metodičan. Sve ove godine nije bio ni u kakvom kontaktu sa porodicom, ali to će se promijeniti jer ga duhovi iz prošlosti konačno počinju sustizati.

Ovo je priča o grijesima iz prošlosti i kako im niko ne može umaći.

U glavnim ulogama: Nina Dogg Filippusdottir, Bjorn Thors, Sigurdjur Skulason, Bergur Ebbi Benediktsson, Tinna Hrafnsdottir, Edda Bjorgvinsdottir, Arndis Hronn Egilsdottir, Anna Gunndis Gudjmundsdottir, Aldis Amah Hamilton

Reditelj: Thor Palsson

Prethodna
"The Watcher" nadmašio "Dahmer - Monster" po gledanosti
Sljedeća
Nejasna budućnost Cartoon Network Studiosa nakon spajanja