TOP 3 filma u ponudi Moja TV Flix: “Walk of Shame”

TOP 3 filma u ponudi Moja TV Flix: “Walk of Shame”

Najgora noć u životu (Walk of Shame), 2014. godina, 95 minuta, komedija

Reditelj Steven Brill, najpoznatiji po svojim filmovima koje je snimio sa komičarem i glumcem Adamom Sandlerom (Little Nicky, Mr. Deeds, Hubie Halloween), 2014. snima komediju Walk of Shame (Najgora noć u životu) sa Elizabeth Banks u glavnoj ulozi. Banks u filmu portretira TV reporterku koja dobije priliku za napredovanje u poslu, da konačno postane TV voditeljica, samo što će ono što se isprva činilo najlakšim mogućim rješenjem pretvoriti u najgoru noć u njenom životu. Nakon što provede noć u krevetu sa nepoznatim muškarcem (James Mardsen), ujutru ustanovi da sa jednog kraja mora stići na drugi kraj grada na razgovor za posao, bez novca, telefona, lične karte i automobila u prenapadnoj žutoj suknji. Reditelj Brill na izvanredan način koristi komični potencijal Banksove, koja se i više nego dobro snašla u ulozi nadobudne i snalažljive novinarke. Walk of Shame u svojih sat i po trajanja zasigurno će vas nasmijati i opustiti, te ćete makar malo zaboraviti na probleme i rasteretiti se od briga i sivila svakodnevnice.

Ghost Rider 2: Duh osvete (Ghost Rider: Spirit of Vengeance), 2011. godina, 96 minuta, fantazija/triler

Strip kao deveta umjetnost od svih umjetničkih formi najprilagodljivija je specifičnostima filmske poetike. Strip danas, baš kao što je to slučaj i sa filmom, predstavlja umjetničku formu namijenjenu prvenstveno zabavi, koja kao takva, posljednje dvije decenije, i više,  služi kao zlatna koka holivudske tvornice snova. Hollywood u prvi plan prvenstveno stavlja  adaptacije stripova dva američka stripovska mogula: DC Comics i Marvel, sa njihovim superjunacima. Sa napretkom tehnologije, ekranizacija stripova uzela je većeg maha, a u novom mileniju sa upotrebom CGI-a (kompjuterski generirane slike) stripovski filmovi zarađuju milijarde dolara godišnje na blagajnama kina. Svoj dio kolača u toj poslastičarnici uzeo je i glumac Nicolas Cage sa filmovima Ghost Rider (2007) i njegovim nastavkom Ghost Rider: Spirit of Vengeance (Ghost Rider 2: Duh osvete, 2011). Cage je u originalnom filmu “prodao dušu đavolu“ i postao njegov lični lovac likova koji su zalutali na pogrešan put, put grešnika i zlikovaca. Ono što je krasilo prvi i originalni film, a to je izvanserijska upotreba CGI-a i kompjuterskih efekata, četiri godine kasnije, u nastavku, dovedeno je do savršenstva. Cageov Johnny Blaze sada se morao obračunati sa samim đavolom, a u Marvelu, stripovskoj kući kojoj pripada lik “Ghost Ridera“, zadovoljno su trljali ruke nakon dobre zarade na box officeu. 

Žrtva pješaka (Pawn Sacrifice), 2014. godina, 115 minuta, biografski/drama/sportski/triler

Tobey Maguire u filmu Pawn Sacrifice (Žrtva pješaka) glumi svjetskog šampiona u šahu Bobbya Fischera, dok njegovog “ljutog protivnika“ Borisa Spasskog portretira Liev Schreiber. Film Žrtva pješaka režirao je američki reditelj Edward Zwick (The Last Samurai, 2003), a svoju premijeru je imao na Toronto Film Festivalu 2014, dok je u redovnu kino-distribuciju krenuo 18. septembra 2015. Pawn Sacrifice se fokusira na Fischerovu jedinstvenu volju da postane najveći i to po cijenu njegovog velikog talenta. Njegovo opsesivno razumijvanje šaha uzdiglo ga je do slave za koju se ispostavilo da njegova psiha baš i nije dorasla. Fischer i Spassky su se našli u historijskom meču na Svjetskom šampionatu u šahu kada je Spassky odbranio titulu. Sami šampionat je bio medijski propraćen s obzirom da je riječ o okršaju Amerikanca i Rusa u vrijeme hladnog rata i novine su na svojim stupcima konstantno objavljivale priče o njima dvojici, a koridori moći u Washingtonu i Moskvi su također brujali od interesovanja. Izrazito napetoj atmosferi filma pridodaje scenarij koji je djelo scenariste/reditelja Stevena Knighta (Redemption, 2013), te savršene performanse Maguirea, Schreibera i dvojice sporednih glumaca Petera Sarsgaarda i Michaela Stuhlbarga.

Prehodna
Uvod u rat zmajeva u 2. sezoni "House of The Dragon"
Sljedeća
Amazon predstavio teaser trailer za SF seriju "Fallout"