Tvorci "Igre prijestolja" ne planiraju stvarati spin-off serije

Tvorci "Igre prijestolja" ne planiraju stvarati spin-off serije

D.B. Weiss, dio dvojca Bennioff-Weiss koji je stvorio HBO-ovu hit seriju, Igru prijestoljaneće sudjelovati u stvaranju spin-offa, a isto sigurno važi i za drugu polovicu dvojca. Producent i scenarist je odbacio tu mogućnost u recima intervjua koji je dao za američki sedmični list, Entertainment Weekly.

Radili smo na toj seriji ["Igri prijestolja"] jedanaest godina, a kada kažem "jedanaest godina" - to je bilo jedanaest godina rada cijeli dan, svaki dan. To je bila najbolja decenija našeg života, a još se čini kao san. No, bili smo došli do tačke poslije koje više nije bilo smisla da nastavimo svoj angažman sa tim svijetom. Nikada nismo rad na novim serijama shvatali kao nešto što će imati smisla za nas, imajući na umu nas kao osobe koje su tada završile rad na izvornoj seriji.

Weiss će kasnije dodati da je bilo vrijeme da dvojac "jednostavno nastavi dalje". Premda je govorio u svoje ime, iz pozadine zbivanja i ranijih izjava, možemo slobodno zaključiti da njegov kolega dijeli isti sentiment povodom mogućeg povratka.

Intervju za Entertainment Weekly je bio prvi put da se član dvojca javno i jasno osvrnuo na Igru prijestolja i njene nasljednike. U ovom slučaju to je bio mlađi član partnerstva, D. B. Weiss, dok je David Benioff nastavio svoju medijsku šutnju u vezi sa Igrom prijestolja, koja je započela sa lošim prijemom osme sezone serije i udaljavanjem dvojca Benioff-Weiss od HBO-a.

Iako se Benioff ne sudjeluje u intervjuu, više detalja o angažmanu dvojca na seriji možete pronaći u kompletnom članku.

Prehodna
HBO Max od danas dostupan u Bosni i Hercegovini
Sljedeća
Disney+ predstavio trailer za Star Wars spin-off "Obi-Wan Kenobi"