U petak 12. augusta počinje 28. Sarajevo Film Festival

U petak 12. augusta počinje 28. Sarajevo Film Festival

Dvadeset i osmi Sarajevo Film Festival počinje sutra projekcijom filma TROUGAO TUGE Rubena Östlunda, dobitnika Zlatne palme na ovogodišnjem Festivalu u Cannesu. TROUGAO TUGE će biti prikazan na tri lokacije: u Narodnom pozorištu Sarajevo, Ljetnom kinu Coca-Cola i Ljetnom kinu Stari Grad. Film će sutra u 21.30 sati moći pogledati i publika u Mostaru, u BH Telecom Ljetnom kinu Mostar.

Press projekcija filma TROUGAO TUGE za akreditirane predstavnike medija na 28. Sarajevo Film Festivalu je sutra u 9.30 sati u Narodnom pozorištu Sarajevo. Ulaznice za press projekciju se preuzimaju u Glavnom Box Officeu u BKC-u uz Press akreditaciju.

Počasno Srce Sarajeva sutra će biti uručeno Rubenu Östlundu i Sergeju Loznitsi.

Ove godine voditeljica ceremonije otvaranja 28. izdanja Sarajevo Film Festivala je bosanskohercegovačka glumica Helena Vuković. Svečani prijem povodom otvaranja Festivala održava se pod pokroviteljstvom MTA grupe.

Večeras u 20.30 sati u Ljetnom kinu Coca-Cola bit će upriličena specijalna predfestivalska projekcija radne verzije filma Jasmile Žbanić o Emeriku Blumu.

Ulaznice

Ulaznice za program 28. Sarajevo Film Festival u prodaji su u Glavnom Box Officeu (Bosanski kulturni centar, Branilaca Sarajeva 24) i online na tickets.sff.ba ili putem web stranice Sarajevo Film Festivala: www.sff.ba. Plaćanjem ulaznica UniCredit MasterCard karticama putem online platforme ostvarujete 30% popusta.

Više informacija o Box Officeu možete pronaći na linku:

https://www.sff.ba/stranica/box-office

Raspored projekcija možete pronaći na ovom linku:

https://www.sff.ba/stranica/program-2

Dvadeset i osmi Sarajevo Film Festival bi će održan od 12. do 19. augusta 2022.

Prehodna
Filmska literatura na 9. Star Film Festu
Sljedeća
Gledaj filmove 28. Sarajevo Film Festivala i online