Večeras počinje jubilarni 10. Star Film Fest u Sisku

Večeras počinje jubilarni 10. Star Film Fest u Sisku

Star Film Fest, međunarodni filmski festival kratkog filma u Sisku ove godine od četvrtka 31. augusta do subote, 2. septembra slavi jubilarnih deset godina.

Sisak je poprimio ruho kratkog filma i ispred nas su tri dana uživanja u filmskoj umjetnosti, edukacijama i muzici, ali i tri dana prisjećanja svih 10 godina iza nas i svih koji su pomogli da ova zvjezdana priča napuni puno desetljeće kontinuiranog održavanja i uživanja u filmu pod zvjezdanim sisačkim nebom.

Mali filmski projektor i malo platno su postali veliki, plastične stolice su zamijenile udobne ležaljke, skromni program je zamijenio onaj šaroliki, tri filmske nagrade je zamijenilo njih čak 11, mali tim organizatora postao je tim od 15 kreativnih i ambicioznih ljudi i nezamjenjivih volonterskih snaga.

U glavnom takmičarskom programu očekuje nas 38 kratkih filmova reditelja iz Hrvatske, regije i cijelog svijeta, a samo svečano otvorenje ovogodišnjeg slavljeničkog izdanja i projekcije prvog bloka takmičarskih filmova održati će se u 20:15 sati u četvrtak, 31. augusta na Šetalištu Vladimira Nazora, nakon čega će samo otvorenje obilježiti koncert sisačkog benda L.H.D. poznatog po zvukovima soula iz 60-ih godina, garaže, psihodeličnog rocka, egzotike i surfa.

Tokom tri dana Festivala prisjetiti ćemo se svih 10 izdanja festivala, a sva sjećanja, anegdote i priče biti će sastavni dio izložbe “10. godina filmova ispod zvijezda” koja će se za vrijeme trajanja festivala moći pogledati u Gradskom muzeju Sisak.

Popratni program festivala čini i projekcija nagrađivanog dokumentarnog filma “Dezerteri” reditelja i glumca Damira Markovine koja će se održati tijekom drugog dana Festivala, u petak, 1. septembra s početkom u 21:30 sati na Šetalištu Vladimira Nazora, a nakon filma vas očekuje koncert najznačajnijeg hrvatskog hip hop izvođača - Kandžije!

Jutro zadnjeg dana Festivala, subota, 2. septembra je rezervirana za najmlađe, ali i one nostalgične. Književni klasik Sanje Polak i mnogima omiljena lektira i knjiga iz djetinjstva adaptiran u film “Dnevnik Pauline P.” imati će svoju projekciju u 9:00 u Gradskom Muzeju Sisak, dok vas u popodnevnim satima očekuje i filmski kviz.

Edukativni dio ovogodišnjeg SFF-a čine radionica “Video produkcija za društvene mreže” koja će se održati tijekom dva dana festivala uz vodstvo Ivana Tokića, mladog riječkog poduzetnika i content creatora, te panel rasprava pod nazivom “AI u svijetu filmakoja će se održati u subotu, 2. septembra na lokaciji Šetališta Vladimira Nazora  s početkom u 15:00 sati, a na istoj će sudjelovati stručnjakinje za umjetnu inteligenciju, Martina Silov i Petra Horvatović, pravnica specijalizirana za umjetnu inteligenciju, Marijana Šarolić Robić i režiser i producent Bobby Boško Grubić.

Samo zatvaranje Festivala, uz proglašenje pobjednika, dodjelu nagrada i projekcijom pobjedničkih filmova obilježiti će koncert sisačkog benda Pristojni Jeleni, a na službenom after-party-iju za dobru atmosferu pobrinut će se kralj tuluma - DJ Kneža.

Cijeli program festivala je besplatan.

Prehodna
Izbor filmova iz programa 29. Sarajevo Film Festivala u Jajcu
Sljedeća
Film ”Stan psa” pobjednik 18. izdanja NAFF-a