Warner Bros. se vraća u kina sa "Furiosa" i programom za 2023.

Warner Bros. se vraća u kina sa "Furiosa" i programom za 2023.

Duhovi ne miruju u šumarcima drača iznad Los Angelesa, barem ne kada je u pitanju Warner Bros. i njihova odluka da svoj filmski repertoar za 2021. istovremeno plasiraju na ponudu HBO Maxa, svog streaming servisa. Studio i distributer, jedan od „Velike trojke“ zajedno sa Sonyjem i Disneyjem, nedavno je predstavio datume izlaska za svoja tri predstojeća filma, a koji bi trebali igrati samo u kino-dvoranama.

Riječ je o Furiosa prequelu u režiji Georgea Millera, koji je privukao pažnju javnosti, doduše iz pogrešnog razloga; mjuziklu The Color Purple te o animiranom filmu Coyote v. ACME. Datume je predstavio sâm Toby Emmerich, šef studija i navodni inicijator Warner Brosovog velikog poteza.

Sada, treba uvažiti suhe činjenice – riječ je o filmovima koji se tek trebaju snimati, i to u razdoblju 2021/2022, kako bi debitirali na ljeto 2023. Furiosa je najavljena za 23. jun 2023, a Coyote vs. ACME za 21. jul 2023, dok bi The Color Purple trebao igrati u decembru iste godine. Dalje, Warner Bros. je naglasio da se izlasci ovih filmova neće podudarati sa njihovim plasmanom na HBO Max, što će reći da neće biti istodobno dostupni na streaming servisu jednom kada počnu igrati u kino-dvoranama.

To ostavlja očito pitanje – šta će se desiti sa modelom distribucije u 2022? Kada je Warner Bros. najavio da će njihovi filmovi istovremeno izlaziti u kino-dvoranam i na HBO Maxu 2021, rukovodstvo je podvuklo crtu sa tom godinom, rekavši da je novi model vezan za uslove koji se očekuju u 2021. i da će važiti samo za tu godinu. Sada, dobivamo prve nove datume za teatralne debije od Warner Brosa, smještene u 2023. što ostavlja prostora nagađanju da će model za 2021. proširiti i na 2022.

Prethodna
Od 1. januara 2021. na Ondemand.kinomeetingpoint.ba
Sljedeća
Sony privlači filmske autore poslije poteza Warner Brosa