"Wonder Woman 1984" istovremeno u kinima i na HBO Maxu

"Wonder Woman 1984" istovremeno u kinima i na HBO Maxu

Par dana nakon što su se glasine ponovo pojavile o mogućnosti izravnog plasiranja Wonder Woman 1984 na ponudi Warner Brosovog streaming servisa, HBO Maxa, studio i krovna kompanija su potvrdili da će na koncu zaista i biti slučaj. Saopćenje je dato jučer, a isto je već naišlo na različite reakcije i komentare u svijetu filmske industrije.

No, stvari nisu tako jednostavno. Naime, Wonder Woman nastavak će zaista izaći na HBO Maxu 25. decembra, ali film će ipak igrati u nekim kino-dvoranama u SAD počevši od istog datuma. Lokacije projekcija će zavisiti od zdravstvenih prilika u saveznim državama, odnosno njihovim okruzima. Što se tiče međunarodnog tržišta, sljedeći ovaj dezen, Wonder Woman 1984 će igrati u kino-dvoranama počevši od 16. decembra.

Ukratko, Warner Bros. je na kraju pribjegao hibridnom modelu za distribuciju filma, koja se izgleda oslanja na plasiranje naslova na bilo koji mogući način koji će ostvariti prihod. HBO Max je dostupan samo u regiji 1, gdje drži prvo mjesto po visini pretplate, a manje po broju pretplatnika iza Netflixa i Amazon Primea, koji imaju najveći udio u međunarodnom tržištu. Zbog ovoga, film će ipak igrati izvan SAD, doduše tamo gdje vlasti drugih zemalja odluče da je sigurno da kino-dvorane budu otvorene.

Očekivano, Udruženje vlasnika kino-dvorana u SAD nije oduševljeno odlukom Warner Brosa, ali ista se teško može opisati kao iznenadna ili nenajavljena. Njihovo službeno saopćenje za javnost se još uvijek očekuje.

Prethodna
Zachary Levi glumi u novoj drami "The Unbreakable Boy"
Sljedeća
"Scream 5" kompletirao snimanje i dobio novi datum premijere