"Black Adam" ostaje bez nastavka nakon preustroja u DC Filmsu

"Black Adam" ostaje bez nastavka nakon preustroja u DC Filmsu

DC Films ne napušta naslove medija u svijetu filma. Nakon podizanja prašine sa fanovima zbog odlaska Henryja Cavilla, novo rukovodstvo studija je odlučilo da najskoriji DC film ostane bez nastavka. 

Da, Black Adam sa Dwayneom Johnsonom u ulozi naslovnog (anti)junaka neće dobiti nastavak, ili barem ne u skorijem vremenu. Novosti je javnosti potvrdio Johnson, koji je bio obaviješten o odluci tokom razgovora sa Jamesom Gunnom:

James Gunn i ja smo razgovarali, i Black Adam neće biti u novom poglavlju priče. Ali, DC i Seven Bucks su se dogovorili da nastave istraživati kako bi našli najvredniji način da se Black Adam iskoristi u budućim poglavljima DC-jevog multiverzuma.

Seven Bucks, naravno, jeste Johsnonova produkcijska kuća, sa kojom je glumac i producent razvijao Black Adam, zajedno uz DC Films. Johnson je gajio velike planove za budućnost ovog lika sa starim rukovodstvom DC Filmsa, ali očito je da novi šefovi planiraju nešto sasvim drugo za DC-jeve junake i zlikovce u predstojećem periodu.

Prethodna
Hrvatski filmovi na 52. Filmskom festivalu u Rotterdamu
Sljedeća
U "Avatar: The Way of Water" glumi sin Jasmina Gelje