"TMNT: Mutant Mayhem" stiže na Paramount+

"TMNT: Mutant Mayhem" stiže na Paramount+

Nakon relativno uspješnog igranja u kino-dvoranama, Nindža-kornjače stižu na digitalne platforme.

Paramount+ je uvrstio Teenage Mutant Ninja Turtles u svoju ponudu, čime animirani film postaje dostupan korisnicima ovog streaming servisa od 19. septembra u Sjedinjenim Državama i Kanadi. Korisnici iz drugih teritorija morat će se strpiti još neko vrijeme, budući da su se Paramount i njihovi partneri odlučili odložiti izlazak sadržaja streaming servisa za strana tržišta.

Leonardo, Donatello, Raphaelo i Michelangelo s time dovršavaju svoje pustolovine isključivo u kino-dvoranama nakon sedam sedmica, odnosno 49 dana igranja. Za to vrijeme, kornjače su zaradile sveukupno 167 miliona dolara. Unikatni vizualni stil i metod animacije su ugrabili pažnju, odnosno oči publike i kritičara, a prijem animiranog filma je općenito bio pozitivan.

Imajući na umu da smo prošle godine svjedočili skraćivanju perioda isključivog igranja u kino-dvoranama, period od sedam sedmica predstavlja produžetak života u bioskopima. Naravno, kontekst u 2023. se u mnogočemu razlikuje od onog u 2022, kada su studiji hitali da prošire svoju online ponudu nauštrb one u kinima. Ne bi bilo daleko od istine reći da je štrajk "podario" kornjačama tri dodatne sedmice igranja isključivo u kinima te priliku za većom zaradom - većom nego što bi bio slučaj da je film stigao na Paramount+ početkom septembra.

Prethodna
“Smrt djevojčice sa žigicama“ stiže u bh. kina
Sljedeća
Michael Caine se povlači iz filma nakon "The Great Escaper"