Michael Caine se povlači iz filma nakon "The Great Escaper"

Michael Caine se povlači iz filma nakon "The Great Escaper"

Veliki britanski glumac Michael Caine najavljuje svoje povlačenje iz svijeta filma.

Naime, Caine je nedavno dao intervju za britanski list The Telegraph, u kojem se dotakao svog predstojećeg filma, The Great Escaper. Govoreći o filmu, Caine je između redova nagovijestio da bi ovaj film mogao biti njegovo zadnje pojavljivanje na velikom platnu, navodeći svoje fizičko stanje kao razlog.

Devedesetogodišnji Caine u The Great Escaper tumači ulogu britanskog vojnika, veterana Drugog svjetskog rata, koji bježi iz staračkog doma kako bi prisustvovao obilježavanju 70. godišnjice savezničkog iskrcavanja u Normadiji. U istom intervjuu za Telegraph, Caine je naglasio da se smatrao umirovljenim sve dok mu ova uloga nije bila ponuđena. Ispostavlja se da su uloga i scenario dovoljno ganuli velikog glumca da se odvaži na tumačenje uloge, koju je opisao kao "vrlo fizički izazovnu".

Četiri godine su prošle od Caineovog prošlog angažmana, Best Sellers. U tom filmu je glumio dosta pasivniju ulogu pisca koji mora nevoljno poći na turneju kako bi promovirao svoju zadnju knjigu. Već 2019. kada je Best Sellers izašao, Caine je intimirao mogućnost da će to biti njegov zadnji film. 

The Great Escaper u režiji Olivera Parkera stiže u kina u Velikoj Britaniji od 6. oktobra.

Prehodna
"TMNT: Mutant Mayhem" stiže na Paramount+
Sljedeća
Optimizam nakon sastanka između scenarista i studija