Akcijska komedija "The Fall Guy" dobija novi datum izlaska

Akcijska komedija "The Fall Guy" dobija novi datum izlaska

Nedugo nakon predstavljanja prvog trailera za akcijsku komediju sa Ryanom Goslingom Emily Blunt u glavnim ulogama, Universal Pictures najavljuje promjenu datuma izlaska za The Fall Guy.

Film o dubleru i kaskaderu koji se boji samo lomljenja srca stiže u kino-dvorane 3. maja 2024, umjesto u martu iste godine. The Fall Guy je s time ugrabio nešto povoljniji datum izlaska, koji je donedavno držao Deadpool 3 sa Ryanom Reynoldsom u glavnoj ulozi - povoljniji barem zbog toplijeg vremena i početka sljedeće ljetne sezone igranja.

Universal je također pomakao datume premijere za još dva nenajavljena filma, koji su trebali igrati u martu i maju 2024, a koji će umjesto toga igrati 2025. Promjene u rasporedu su dio šireg preslaganja koje se trenutno odvija u filmskoj industriji.

Spomenuti raspored za 2024. izgleda u ovom trenutku kao parče švicarskog sira nakon što su se istog dočepali miševi iz crtanih filmova. Rupe u rasporedu nastale nakon zaustavljanja rada u Hollywoodu na četiri mjeseca (ili u slučajevima nekih produkcija, nepunih šest) sada se mogu popuniti samo djelomično pomicanjem izlazaka filmova. Godina 2024. će u mnogočemu podsjećati na pandemijske 2020. i 2021, kada su novi filmovi izlazili na kapaljku, što će se najporaznije odraziti na prikazivače, to jeste na kino-dvorane koje se ovaj put ne mogu oslanjati na pomoć američke savezne vlade kako bi prebrodile nevolje što slijede.

Prethodna
Waititi neće režirati novi "Thor" film za Marvel
Sljedeća
Imamovićev “Umri prije smrti“ u kinima od 16. novembra