Dodjela nagrada obilježit će posljednji dan 5. AJB DOC-a

Dodjela nagrada obilježit će posljednji dan 5. AJB DOC-a

Program posljednjeg dana 5. AJB DOC Film Festivala obilježit će tri sjajna dokumentarca, kao i dodjela nagrada.

Prvi film koji je na programu posljednjeg dana 5. AJB DOC-a je Kuća od trnja danskog reditelja Simona Lerenga Wilmonta koji nas vodi u utočište za djecu privremeno odvojenu od roditelja smješteno u ratom iscrpljenom i osiromašenom kutku istočne Ukrajine.

Kroz priču troje djece, čija će sudbina ovisiti o odluci o povratku porodici ili preseljenju u novi dom, dok im grupa predanih socijalnih radnika pruža trenutke radosti i predaha u djetinjstvu koje su gotovo sasvim izgubili, Simon Lereng Wilmont donosi dirljivu priču o nevidljivim posljedicama koje rat ima na društvo.

Film će biti prikazan u 16.30 sati u Cineplexxu.

Već u 18 sati, također u Cineplexxu, možete gledati film Moj drugi dom autorice Emilie Beck koja donosi nesvakidašnju priču o Priyangiki koja je svoje usvajanje uvijek smatrala greškom.  Iako je uvijek čeznula za svojom biološkom porodicom, pronalazak majke nije joj donio duševni mir za kojim je tragala. Ma koliko bolne bile, tajne njene prošlosti i procesa usvajanja postaju jedino što joj daje nadu da će o oblikovanju svog identiteta moći odlučivati sama.

Nakon toga, u 19.30 sati u Bosanskom kulturnom centru (BKC) bit će upriličena ceremonija dodjele nagrada i zatvaranje Petog AJB DOC Film Festivala.

Festival će zatvoriti film Nepoznato o poznatima: Miroslav Ćiro Blažević Irine Škorić koji će biti prikazan u okviru selekcije AJB Prikazuje, a koji se bavi sportskim fenomenom Ćire Blaževića i nepoznatim detaljima iz njegovog života.

Prethodna
Četvrti dan 5. AJB DOC-a donosi masterclass Galeba Nikačevića
Sljedeća
Na 5. AJB DOC-u prikazan film “Krhki snovi“