Drew Goddard radi na novom filmu u franšizi "Matrix"

Drew Goddard radi na novom filmu u franšizi "Matrix"

The Matrix Resurrections neće biti zadnji put da se publika uključuje u simulirani svijet Matrix franšize.

Novinari THR-a prenose da je Warner Bros. angažirao Drewa Goddarda da razvije novi unos serijala. Goddard će na još uvijek nenaslovljenom filmu raditi u dvostrukoj ulozi režisera i scenariste, što znači da će po prvi put jedan Matrix film biti sniman bez rediteljskog učešća Wachowskih.

Promjena kreativnog vodstva je možda ishod mlakog dočeka The Matrix Resurrections, koji je pandemijske 2021. igranje okončao sa manjkom od 30 miliona dolara. Film je zaradio 160 miliona dolara naspram budžeta od 190 miliona. Osvrti, bilo oni od profesionalnih kritičara ili od običnih gledatelja, nisu bili naročito naklonjeni četvrtom filmu serijala. Pored svega toga, film je usporedno sa igranjem u kinima bio dostupan i na HBO Maxu, što je dodatno osujetilo potencijal zarade.

Koliko će Matrix 5, kako glasi neslužbeni radni naziv filma, biti vezan uz filmove Wachowskih ostaje otvoreno pitanje. Na koncu, reboot filma o životu u računarskoj simulaciji ima potencijala u narativnom smislu. No, to je tek špekulacija. Više pojedinosti možemo očekivati kako projekt bude sazrijevao. U međuvremenu, neke naznake tona i pravca filma se možda mogu naći u Goddardovim prijašnjim filmovima, scenarijima za filmove kao što su The Cabin in the Woods, World War Z The Martian.

Prethodna
Osvetnički triler ”Monkey Man“ Deva Patela u kinima
Sljedeća
Paramount postavlja rok za dogovor sa Skydanceom