Filmska adaptacija za "Murder, She Wrote" na pomolu

Filmska adaptacija za "Murder, She Wrote" na pomolu

Popularna detektivska serija iz osamdesetih i devedesetih, Murder, She Wrote, dobija filmsku adaptaciju, ako nam je suditi prema novostima koje stižu iz Hollywooda.

Naime, novinari Varietyja prenose da se Universal zanima za stvaranje igranog filma temeljenog na seriji. Iza filma stoje Rebecca Angelo Lauren Shurker Blum, te Amy Pascal. Angelo i Blum će raditi na scenariju, dakako, nakon što se štrajk okonča, dok će Pascal producirati film.

Murder, She Wrote je svojedobno bila jedna od najpopularnijih serija na malim ekranima, a čak i nakon gašenja 1996. je ostala u programskoj šemi CBS-a i drugih kablovskih mreža kao pouzdan stup repriznog programa. S time, serija je ostala u sjećanju generacije koja je odrastala uz TV u devedesetima, što je možda i privuklo pažnju Universal u pokušaju oživljavanja intelektualnog vlasništva.

NBC, sestrinska kompanija Universala, pokušala je rebootovati seriju prije desetak godina, doduše uz velike preinake. Rebootovana serija se ne bi odvijala u gradiću iz izvornika, a Angela Lansbury i njena spisateljica i detektivka ne bi bili u središtu serije, ukoliko bi se uopće pojavili u istoj. Koliko je projekt bio zreo za realizaciju ostaje otvoreno pitanje, ali nakon godinu dana rada NBC je odlučio odustati od reboota.

Moguće je da će nešto do DNK reboota prijeći u film, ukoliko je riječ o iteriranju prošlog nacrta. Podjednako je moguće da film i propali reboot uopće nisu vezani, odnosno da je riječ o sasvim novom pokušaju oživljavanja franšize. Dalje, nije poznato hoće li film doživjeti teatralni izlazak. Universal možda učestvuje u stvaranju filma radi sadržaja za svoj streaming servis, Peacock.

Konkreti odgovori čekaju rješavanje štrajka, snimanje i blagovremeni izlazak filma.

Prethodna
Počelo snimanje serije o Ivi Andriću
Sljedeća
Svjetska premijera filma o braći Musemić na 6. AJB DOC-u