Svjetska premijera filma o braći Musemić na 6. AJB DOC-u

Svjetska premijera filma o braći Musemić na 6. AJB DOC-u

U okviru programa AJB Prikazuje 6. AJB DOC Film Festivala, u Bosanskom kulturnom centru u Sarajevu održana je svjetska premijera filma Braća Musemić, nakon čega je upriličena diskusija s publikom.

Najava filma, koji govori o izuzetnom talentu, borbi, bratskoj ljubavi i životu, privukla je veliku pažnju javnosti, stoga ne čudi što je sala BKC-a bila ispunjena do posljednjeg mjesta.

Autori filma su sportski novinar Edin Isanović i reditelj Nihad Ušanović koji su, inspirisani braćom Musemić, Vahidinom i Husrefom, dokumentovali životnu priču golgetera i legendi FK "Sarajevo", koji su s tim klubom osvojili naslov prvaka Jugoslavije.

"Musemići su dokaz da nema kratica u životu i da samo dugotrajni, predani rad vodi ka uspjehu. Publika će dati svoj sud o tome da li smo uspjeli ili ne", kaže Isanović.

Dodaje kako je tužan što Vahidin nije dočekao primjeru, prisjećajući se kako su samo sedam dana prije njegovog odlaska na Koševu snimljeni posljednji kadrovi filma.

"Nažalost, nije dočekao premijeru, ali njegova prisutnost se osjeća kroz njegove posljednje snimljene kadrove na stadionu Koševo", ističe Isanović, dodajući kako je neophodno mlađim generacijama predstaviti ovakve sportske i ljudske veličine.

Film Braća Musemić rađen je u VIP produkciji za Al Jazeeru SportDoc.

Prehodna
Filmska adaptacija za "Murder, She Wrote" na pomolu
Sljedeća
UO Fondacije podnosi prijavu protiv Nedima Karalića