HBO: titlovani teaser za 2. sezonu “House of the Dragon“

HBO: titlovani teaser za 2. sezonu “House of the Dragon“

HBO je objavio službeni teaser za drugu sezonu HBO Original serije Zmajeva kuća (House of the Dragon) tokom panela CCXP23 u São Paulu u Brazilu.

Druga sezona će se sastojati od osam epizoda i imat će premijeru u ljeto 2024. na HBO Maxu i HBO-u. Temeljena na romanu “Vatra i krv“ Georgea R.R. Martina, serija je smještena 200 godina prije događaja iz Igre prijestolja i govori o kući Targaryen.

Glumačka ekipa koja se vraća u drugoj sezoni: Matt Smith, Olivia Cooke, Emma D’Arcy, Eve Best, Steve Toussaint, Fabien Frankel, Ewan Mitchell, Tom Glynn-Carney, Sonoya Mizuno i Rhys Ifans. Dodatna glumačka postava koja se vraća uključuje Harryja Colletta, Bethany Antonia, Phoebe Campbell, Phiu Saban, Jeffersona Halla i Matthewa Needhama.

Nova glumačka ekipa druge sezone: Clinton Liberty kao Addam od Hulla, Jamie Kenna kao Ser Alfred Broome, Kieran Bew kao Hugh, Tom Bennett kao Ulf, Tom Taylor kao Lord Cregan Stark i Vincent Regan kao Ser Rickard Thorne. Ranije najavljena nova ekipa druge sezone uključuje Abubakara Salima kao Alyn iz Hulla, Gayle Rankin kao Alys Rivers, Freddieja Foxa kao Ser Gwaynea Hightowera i Simona Russella Bealea kao Ser Simona Stronga.

Sukreatori i izvršni producenti su George R.R. Martin i Ryan Condal, izvršni producenti su Sara Hess, Alan Taylor, Melissa Bernstein, Kevin de la Noy, Loni Peristere i Vince Gerardis.

Prethodna
Moja TV Flix videoteka: Judy
Sljedeća
Neobično ubistvo u traileru za Netflixovu seriju "Fool Me Once"