James Gunn otkrio koji će glumci zadržati uloge

James Gunn otkrio koji će glumci zadržati uloge

Novi šef DC Filmsa, James Gunn, razjasnio je pitanja oko prijelaza između prošlog i novog filmskog univerzuma i otkrio koji će glumci zadržati svoje uloge.

Gunn je potvrdio da će tri glumca nastaviti tumačiti uloge iz prethodne ere DC Filmsa, ali riječ nije o očitim imenima, ili barem ne isprva. Naime, odgovarajući na upite fanova na društvenim mrežama Gunn je izjavio sljedeće:

Xolo Maridueña će nastaviti igrati Blue Beetle u DCU-u, kao što će Viola Davis nastaviti igrati Amandu Waller, a John Cena Peacemakera.

Maridueña, Davis i Cena će se dakle pridružiti Davidu Corenswetu i Rachel Brosnahan, kojima su uoči štrajka dodijeljene uloge Supermana i Lois Lane u Superman: Legacy. Davis i Ceni prilike su išle u korist, budući da su oboje glumili u The Suicide Squad, filmu koji je za DC stvorio Gunn prije preuzimanja vodeće pozicije studija. Drugim riječima, to su i ranije bili njegovi likovi i njemu poznati glumci. Za Maridueñu je Gunn i ranije intimirao da planira zadržati lika i glumca u sastavu, a to je i potvrdio sa najskorijom objavom, uprkos slabom finansijskom uspjehu Blue Beetle.

Pored potvrde o prelasku tri glumca u novu postavu, Gunn je dao do znanja da njegov filmski univerzum započinje službeno sa izlaskom Creature Commandos, animiranom serijom koja će biti dostupna na ponudi Warner Brosovog streaming servisa Max. Dalje, Gunn je pozvao na strpljenje i izjavio da će izgled i oblik novog DC-jevog filmskog univerzuma postati jasniji kako se univerzum bude razvijao pred gledateljima.

Imajući na umu da poziv za strpljenje stiže u razgovoru sa fanovima DC-ja na društvenim mrežama, isti je najbolje tumačiti kao Gunnov pokušaj uklanjanja ili barem smanjivanja skepse koja se stvorila nad DC Filmsom nakon nekoliko slabih finansijskih uspjeha na blagajnama kino-dvorana, ali i ne baš jasnim signalima nove uprave DC Filmska pod Gunnom i Peterom Safranom po pitanju tačke razdvajanja starog i novog filmskog univerzuma.

Prethodna
18. Pravo Ljudski Film Festival od 11. do 16. oktobra
Sljedeća
Fondacija za kinematografiju: Sastanak sa korisnicima