James Marsden žali zbog gašenja serije "Westworld"

James Marsden žali zbog gašenja serije "Westworld"

Među najprominentnijim rezovima u zabavnoj industriji tokom 2022. našla se i HBO-ova popularna serija WestworldNa iznenađenje mnogih, HBO je najavio u novembru prošle godine da neće nastaviti sa razvijanjem serije, iako su voditelji serije, ranije iste godine, nagovještavali i petu sezonu.

Osim Jonathana Nolana Lise Joy, svoje žaljenje za odlukom HBO je izrazila i jedna od zvijezda serije, James Marsden. Govoreći za novinare Rolling Stonea, Marsden je izjavio:

Lagao bih ako bih vam rekao da nisam razočaran načinom na koji smo "Westworld" priveli kraju. Nikada neću govoriti nezahvalno o mom iskustvu sa serijom, ali bilo bi lijepo da smo mogli okončati priču koju smo bili započeli. Razumijem da je to bilo skupa serija i da velike serije moraju imati veliku publiku kako bi opravdale trošak, ali volio bih da se radi o nečemu pored finansijskog uspjeha.

Westworld se našao u društvu brojnih serija koje su dobile odbijenice od strane vodećih igrača u svijetu televizije, ali i šire u zabavnom svijetu. HBO se nije oglasio o razlogu gašenja Westworld, ali čitajući između redova i prateći postupke konkurencije, opadanje gledanosti serije se može zavesti pod isti.

Zanimljivo, HBO Max je prije Nove godine uklonio Westworld sa svoje ponude.

Prehodna
Amazon predstavio trailer za završnu sezonu serije "Hunters"
Sljedeća
Nova HRT-ova humoristična serija: ”Oblak u službi zakona“