Kino premijere: ''The Bag Man''

Kino premijere: ''The Bag Man''

The Bag Man (Kurir) Triler The Bag Man je još davno najavljivan i to pod nazivom Motel. U Americi je „mrak kino dvorana ugledao“ 28. febraura, a u naša kina stiže u četvrtak 17. aprila. Robert De Niro kao mafijaški bos angažuje Johna Cusacka da prebaci određenu torbu sa jedne lokacije na drugu, ali se naravno pri tome dešavaju razne poteškoće. Femme fatale je Rebeca Da Costa, a u filmu se pojavljuje još i Crispin Glover.

 

The Love Punch (Kad ljubav udari u glavu) U komediji The Love Punch, srednjovječni rastavljeni poduzetnik Richard (Pierce Brosnan) veseli se svojoj mirovini i ulasku u miran i bezbrižni dio života. Posljednjeg dana na poslu doživljava neugodno iznenađenje kad sazna da je žrtva prevare te da mu je nestao novac iz mirovinskog fonda. Uz pomoć bivše žene Kate (Emma Thompson) uhvatit će se u koštac s pronevjeriteljima, ali i pokušati smisliti način kako se dočepati novca za život. Film je na kino repertoaru od četvrtka 17. aprila.

 

L' image manquante (Slika koja nedostaje) Slika koja nedostaje dokumentarni je film nominovan za ovogodišnji Oscar u kategoriji najboljeg stranog filma, kultnog kambodžanskog reditelja Rithyja Panha. Film predstavlja svojevrsnu hroniku rediteljevog djetinjstva u vrijeme vladavine zloglasnog diktatora Pola Pota i njegovih Crvenih Kmera te istovremeno prikazuje svu kompleksnost i problematiku filmske prezentacije ovog i sličnih događaja iz istorije. Kombinacijom arhive, detaljnim dokumentarnim pripovijedanjem, korištenjem maketa i stotina malih glinenih lutkica, Pahn je prikazao cijelu jednu mini-epohu vlastitog života s kraja 70-ih godina. Film je na kino repertoaru od četvrtka 17. aprila.

Prethodna
Kino premijere: ''Sabotage''
Sljedeća
Objavljen Takmičarski program 67. Cannesa