Max podiže cijenu pretplatih paketa bez reklama

Max podiže cijenu pretplatih paketa bez reklama

Novo poskupljenje je na pomolu u streaming svijetu.

Naime, Warner Bros. je odlučio povećati cijenu pretplate na svoj streaming servis za pakete bez reklama. U konkretnom primjeru, osnovna pretplata bez reklama koštat će 16,99 dolara, odnosno dolar više nego ranije, dok će godišnja pretplata koštati korisnike 20 dolara više.

Povećanje cijene pretplate na pakete bez reklama prati trend koji se ispoljava već neko vrijeme. Neizrečeni, ali očiti cilj Maxa i ostalih streaming servisa jeste da prebace što veći broj svojih pretplatnika na pretplatu sa reklamama, koje su unosnije za servise i njihove matične kompanije uprkos manjoj početnoj cijeni. Razliku i više nego nadoknađuju oglašivači, koji za svoje klijente pronalaze nove oči među pretplatnicima streaming servisa.

Netflix, Max i Paramount+ nude niže cijene za pretplatu sa reklamama kao podstrek svojim korisnicima, trenutnim ili budućim. U skorijoj budućnosti, pak, gledanje sadržaja na streaming servisima bez reklama bi moglo biti dostupno samo na najskupljim, premium paketima, koje bi mogli priuštiti relativno malen broj korisnika.

Prethodna
Baby Reindeer: Brutalan prikaz ljudskog očaja
Sljedeća
Kornjače u akciji u "Tales of Teenage Ninja Mutant Turtles"