Mnoštvo regionalnih naslova na 18. SEEFestu u Los Angelesu

Mnoštvo regionalnih naslova na 18. SEEFestu u Los Angelesu

Na ovogodišnjem izdanju Filmskog festivala jugoistočne Europe SEEfest, koji se u Los Angelesu održava od 26. aprila do 3. maja, publika će imati prilike vidjeti mnoštvo, mahom nagrađivanih, regionalnih filmova.  

Dugometražni dokumentarni film Veće od traume Vedrane Pribačić i Mirte Puhlovski imat će sjevernoameričku premijeru na 18. izdanju SEEFesta u Los Angelesu. Osim toga, od drugih dokumentaraca, u programu SEEfesta je i Hrvatskog narodnog preporoda Gorana Devića, koji se također prvi put prikazuje u SAD-u. Publika u Los Angelesu imat će priliku pogledati i dokumentarni film Svjetla Sarajeva, Srđana Perkića, koji je svoju premijeru imao na 28. Sarajevo Film Festivalu.

Festival posvećen promociji kulturne i filmske raznolikosti Jugoistočne Europe nudi i mnoštvo kratkometražnih igranih filmova, među kojima su i hrvatski: Hortikultura Silve Ćapin, Ne pogađa svaka Marka Dugonjića, Banija Nebojše Slijepčevića, američko-hrvatski Plima Eve Vidan, a u programu je i austrijsko-bosansko-ukrainsko ostvarenje Message from future Bosnia. Uz to, na SEEfestu se prikazuju i kratkometražni animirani filmovi Sjeti se kako sam jahala bijelog konja Ivane Bošnjak Volda i Thomasa Johnsona Volda, Pozdrav suncu Darka Masneca i Psychographic Branka Faraca.

Od dugometražnih igranih naslova, tu su i Praznik rada Pjera Žalice i Najsretniji čovjek na svijetu Teone Strugar Mitevske.

Ovogodišnje izdanje SEEfesta otvara dugometražni igrani film Sonne (The Sun) rediteljice Kurdwin Ayub, koji je nedavno osvojio nagradu za najbolji debitantski igrani film Berlinalea.

Dio programa festivala publici će biti dostupan i online. Više detalja možete pronaći na službenoj stranici.

Prethodna
Srđan Vuletić u produkciji trećeg igranog filma: ”Gym“
Sljedeća
Eastwood priprema svoj sljedeći film "Juror No. 2"