Paul Bettany se vraća u MCU u novoj seriji

Paul Bettany se vraća u MCU u novoj seriji

Paul Bettany će još jednom tumačiti ulogu superherojskog androida u novoj seriji na kojoj radi Marvel Studios.

Novinari Varietyja prenose da se Bettany vraća ulozi Visiona u seriji koju za Marvel razvija Terry Matalas. To će ustvari biti njegov drugi povratak ovom liku nakon zbivanja u Avengers: EndgameNaravno, publika je Bettanyja zadnji putu u MCU-u gledala (sa i bez šminke) u WandaVisionseriji sa kojom Marvel Studios započeo svoj uplivu u TV vode. Bettany je i ranije trebao ponoviti izvedbu u Vision Quest, seriji koju je trebao razvijati Jac Schaeffer, no serija se u tom obliku nije realizirala.

Zanimljivo, još uvijek nenaslovljena serija je prvi novi projekt za male ekrane koji je Marvel Studios započeo. Agatha All Along Ironheart su dvije predstojeće serije koje pristižu na Disney+, ali obje ove serije su bile kompletirane prije dvije godine, dok je njihov izlazak u nekoliko navrata bio prolongiran.

Što se tiče Matalasa, njegovo ime će biti poznato ljubiteljima Zvjezdanih staza kao voditelj serije treće sezone Star Trek: Picardkojoj je pošlo za rukom da objedini nove i stare fanove te da svečano pošalje posadu Nove generacije u mirovinu sa još jednom pustolovinom na palubi Enterprisea. Njegova funkcija u sklopu MCU-a je relativno nova, budući da je Marvel Studios dugo oklijevao da za svoje serije angažira voditelje, prepuštajući vođenje serije scenaristima prije snimanja, a rediteljima tokom snimanja.

S time, bit će zanimljivo vidjeti može li iskusni voditelj serije poput Matalasa unijeti nešto svježe  u TV ogranak MCU-a. Kombinacija Bettanyja ispred, te Matalasa iza kamera bi mogla iznjedriti zanimljivu seriju.

Prethodna
Prvi pogled na Liama Hemswortha u 4. sezoni "The Witcher"
Sljedeća
Moja TV Flix videoteka: Kiss Kiss Bang Bang