Predstavljen novi trailer za ratni ep Sama Mendesa: "1917"

Predstavljen novi trailer za ratni ep Sama Mendesa: "1917"

Prvi film Sama Mendesa nakon izleta u James Bond franšizu sa Skyfall Spectre ratna je drama o Prvom svjetskom ratu pod nazivom 1917, a Filmofil predstavlja najnoviji trailer. Mendes se tako vraća se žanru ratnog filma po prvi put nakon Jarheada (2005).

U filmu 1917 glavne uloge su dodijeljene Georgeu MacKayju Dean-Charlesu Chapmanu, zvijezdi serije Game of Thrones, koji portretiraju britanske vojnike sa misijom da zađu duboko u neprijateljsku teritoriju i prenesu poruku koja će spriječiti napad i krvoproliće hiljada vojnika od kojih je jedan i brat Chapmanovog lika. Pored njih dvojice, tu su još provjereni britanski glumački bardovi Colin Firth, Mark Strong, Benedict Cumberbatch, Richard Madden i Andrew Scott.

Direktor fotografije je Mendesov stalni saradnik, oskarovac Roger Deakins (Blade Runner 2049), dok je za montažu zadužen također oskarovac Lee Smith (Dunkirk).

Film 1917 rađen je pod okriljem filmskog studija Universal Pictures, koji će premijerno filmu pustiti u odabranim kinima za Božić, 25. decembra, pretendujući na Oscare, dok je šira kino-distribucija zakazana za 10. januar 2020.

Prehodna
Wood u traileru za neobičnu horor/komediju "Come to Daddy"
Sljedeća
Robert Downey Jr. pravi audiciju za životinje za "Dolittle"