Premijera serije “Zmajeva kuća“ 22. augusta na HBO Maxu

Premijera serije “Zmajeva kuća“ 22. augusta na HBO Maxu

Nova HBO dramska serija Zmajeva kuća (House of the Dragon) imat će premijeru 22. augusta na streaming platformi HBO Max i HBO kanalu.

Radnja serije od 10 epizoda, temeljene na knjizi „Vatra i krv“ Georgea R.R. Martina, odvija se 200 godina prije događaja iz Igre prijestolja i donosi priču o Kući Targaryen.

U glavnim ulogama su Paddy Considine, Matt Smith, Olivia Cooke, Emma D’Arcy, Steve Toussaint, Eve Best, Sonoya Mizuno, Fabien Frankel i Rhys Ifans. Ostatak glumačke ekipe čine Milly Alcock, Bethany Antonia, Phoebe Campbell, Emily Carey, Harry Collett, Ryan Corr, Tom Glynn-Carney, Jefferson Hall, David Horovitch, Wil Johnson, John Macmillan, Graham McTavish, Ewan Mitchell, Theo Nate, Matthew Needham, Bill Paterson, Phia Saban, Gavin Spokes i Savannah Steyn.

George R.R. Martin je jedan od tvoraca i izvršnih producenta uz Ryana Condala, ujedno i scenarista, te Miguela Sapochnika, koji također potpisuje i režiju. Scenaristica i izvršna producentica je Sara Hess, a ostali izvršni producenti su Jocelyn Diaz, Vince Gerardis i Ron Schmidt. Rediteljice su Clare Kilner i Geeta V. Patel, a reditelj i izvršni koproducent je Greg Yaitanes.

OPISI LIKOVA

U GLAVNIM ULOGAMA:

Paddy Considine kao kralj Viserys Targaryen, kojeg su lordovi Westerosa odabrali da naslijedi starog kralja Jaehaerysa Targaryena na Velikom vijeću u Harrenhalu. Drag, topao i pristojan čovjek, Viserys samo želi nastaviti nasljeđe svog djeda. No, dobri ljudi nužno nisu dobri kraljevi. 

Matt Smith kao princ Daemon Targaryen, mlađi brat kralja Viserysa i nasljednik prijestolja. Ratnik bez premca i jahač zmajeva, Daemon je pun prave zmajske krvi. No, izreka kaže da svaki put kad je Targaryen rođen, bogovi bace novčić...

Olivia Cooke kao Alicent Hightower, kći Otta Hightowera i najšarmantnija žena u svih Sedam Kraljevstva. Odgajana u Crvenoj utvrdi, u blizini Kralja i njegovog najužeg kruga, puna je i gracioznosti i političke oštroumnosti.

Emma D’Arcy kao princeza Rhaenyra Targaryen, kraljeva prvorođena kći čiste valyrianske krvi, usto i jahačica zmajeva. Mnogi bi rekli da se rodila sa svime... no, nije se rodila kao muškarac.

Steve Toussaint kao Lord Corlys Velaryon, “Morska zmija”, Lord kuće Velaryon, valyrianske krvi stare kao kuća Targaryen. Kao “Morska zmija”, najpoznatiji morski pustolovac u povijesti Westerosa, Lord Corlys izgradio je svoju kuću u bogatstvo veće i od Lannistera, s najvećom mornaricom na svijetu.

Eve Best kao princeza Rhaenys Targaryen, jahačica zmajeva i žena lorda Corlysa Velaryona, „Kraljica koja nikad nije bila“. Preskočio ju je red za prijestolje na Velikom vijeću jer im se više svidio njen rođak Viserys - čisto jer je bio muško.

Fabien Frankel kao Ser Criston Cole, Dornskog porijekla, pučki sin sluge lorda Blackhavena. Cole nema prava ni na titulu ni na zemlju, posjeduje samo svoju čast i nadnaravne vještine s mačem.

Sonoya Mizuno kao Mysaria, koja je u Westeros došla praznih ruku, prodana više puta nego što se sjeća. Mogla se pokoriti, ali umjesto toga postala je najpouzdanija -- i najnevjerojatnija - saveznica princa Daemona Targaryena, prijestolonasljednika.

Rhys Ifans kao Otto Hightower. Kraljeva ruka, Ser Otto vjerno i odano uslužuje i kralja i kraljevstvo. Kako on vidi, kraljevstvu je najveća prijetnja kraljev brat Daemon i njegova uloga nasljednika prijestolja.

OSTALI GLUMCI (abecedno):

Milly Alcock kao Mlada princeza Rhaenyra Targaryen, kraljeva prvorođena kći čiste valyrianske krvi, usto i jahačica zmajeva. Mnogi bi rekli da se rodila sa svime... ali se nije rodila kao muškarac.

Bethany Antonia kao Baela Targaryen, najstarija kći Laene Velaryon i jahačica mladog zmaja Moondancera.

Phoebe Campbell kao Rhaena Targaryen, druga kći Lady Laene i Baelina sestra.

Emily Carey kao mlada kći Otta Hightowera, Kraljeva ruka i najšarmantnija žena u svih Sedam Kraljevstava. Odgajana u Crvenoj utvrdi, u blizini Kralja i njegovog najužeg kruga, puna je i gracioznosti i političke oštroumnosti.

Harry Collett kao Jacaerys Velaryon, najstariji sin Rhaenyre Targaryen.

Ryan Corr kao Ser Harwin "Kostolomac" Strong. Za Harwina se priča da je najjači čovjek u svih Sedam kraljevstva. Ser Harwin je najstariji sin meštra prava Lyonela Stronga i nasljednik Harrenhala.

Tom Glynn-Carney kao Aegon Targaryen, prvorođeni sin kralja Viserysa.

Jefferson Hall kao Tyland Lannister, vješt i proračunat političar, brat blizanac Lorda Jasona Lannistera.

Jefferson Hall kao lord Jason Lannister, lord Casterly Rocka i brat blizanac Ser Tylanda Lannistera.

David Horovitch kao veliki meštar Mellos, glas razuma i vjeran savjetnik kralja Viserysa.

Wil Johnson kao Ser Vaemond Velaryon, mlađi brat Corylsa Velaryona i zapovjednik u Velaryonskoj mornarici.

John Macmillan kao Ser Laenor Velaryon, sin Corylsa Velaryona i Rhaenys Targaryen.

Graham McTavish kao Ser Harrold Westerling, služio je u Kraljevoj straži od doba kralja Jaehaerysa, on je uzor u kavalirstvu i časti.

Ewan Mitchell kao Aemond Targaryen, drugorođeni sin Viserysov, Daemonov nećak i polubrat Rhaenyrji.

Theo Nate kao Ser Laenor Velaryon, sin Corlysa Velaryona i Rhaenys Targaryen.

Matthew Needham kao Larys Strong, najmlađi sin meštra prava Lyonela Stronga kojeg tuži vlastiti otac.

Bill Paterson kao Lord Lyman Beesbury, Lord Honeyholta i rizničar u malom vijeću kralja Viserysa.

Phia Saban kao Helaena Targaryen, drugorođena kći Viserys, sestra Aegona i Aemond, polusestra Rhaenyre.

Gavin Spokes kao Lord Lyonel Strong, meštar prava kralja Viserysa i Lord Harrenhala.

Savannah Steyn kao Lady Laena Velayron, kći Corlys Velrayon i Rhaenys Targaryen.

Prehodna
Pet novih europskih serija na HBO Max streaming platformi
Sljedeća
"Obi-Wan Kenobi" stiže ranije na Disney+ sa duplom epizodom