Sam Raimi govorio o mogućem nastavku "Spider-Man 4"

Sam Raimi govorio o mogućem nastavku "Spider-Man 4"

Sam Raimi se oglasio o stvaranju još jednog Spider-Man filma sa Tobeyjem Maguireom. Međutim, novosti neće nužno obradovati njegove fanove.

Naime, režiser iza Spider-Man trilogije, za koju se može slobodno reći da je imala velik udio u usponu superherojskih filmova, govorio je o mogućem četvrtom filmu za novinare portala CBR. U relativno malom broju riječi, Raimi je uvažio želju fanova njegovih filmova za Spider-Man 4, ali je istovremeno naglasio da takav projekt trenutno nije u razvoju.

Raimi je dodao indikativnu rečenicu nakon toga:

Marvel i Columbia [Sony Pictures] ostvaruju takav uspjeh sa trenutnim "Spider-Man" filmovima i pravcem u kojem se kreću, da ne znam hoće li se ikada vratiti meni i reći: "Pa, ljudi, možemo ispričati i tu priču."

"Ta priča" u ovom slučaju se odnosi na Spider-Man 4, u kojem bi se nastavila priča Petera Parkera i Spider-Mana u izvedbi Maguirea. Glumac se vratio svojoj velikoj ulozi za potrebe Spider-Man: No Way Homešto je potaklo glasine da će Raimi raditi sa njim na novom filmu. Povratak Maguirea se lijepo poklopio sa pristupanjem Raimija u Doctor Strange in the Multiverse of MadnessNo, uprkos naizglednim intimacijama, Marvel i Sony nikada nisu najavili da će se to zaista i desiti.

S time, Spider-Man 4 nastavlja se njihati na mrežama u mašti ljubitelja Raimijevih filmova do daljnjega.

Prehodna
Ewan McGregor o mogućnosti povratka ulozi Obi-Wana Kenobija
Sljedeća
MGM i Jake Gyllenhaal se udružuju sa novim dogovorom