MGM i Jake Gyllenhaal se udružuju sa novim dogovorom

MGM i Jake Gyllenhaal se udružuju sa novim dogovorom

Amazon MGM i Jake Gyllenhaal nastavit će surađivati i nakon Road House remakea.

Naime, novinari Varietyja prenose da su studio i glumac potpisali ugovor po kojem će Gyllenhaalova produkcijska kuća, Nine Stories, stvarati filmove i sadržaj namijenjen za streamovanje sljedeće tri godine.

Gyllenhaal je imao priliku učestvovati u MGM-ovim projektima i prije Road House, što će reći da glumac nije nepoznata stavka iz gledišta studija. Detalji dogovora su šturi, ali MGM će imati pravo prvog pogleda na sve projekte na kojima će Nine Stories raditi u predstojećem periodu, tako da je izgledno da ćemo Gyellenhaala gledati u postavama filmova u distribuciji MGM-a.

U zadnjih par mjeseci smo imali priliku vidjeti pristupanje nekoliko prominentnih glumaca nekom od ustanovljenih studija u svijetu zabave. Tom Cruise se udružio sa Warner Brosom, a isto je učinio i Timothee Chalamet, zvijezda SF epa Dune u režiji Denisa Villeneuvea. Još je rano da bi se moglo reći da je posrijedi "zakupljivanje" talenta, ali može se reći da se studiji zanimaju za postizanje kako-tako ekskluzivnih dogovora sa istaknutim glumcima na koje se može računati da će privući publiku svojim prisustvom na platnu i/ili ekranu. To svakako važi za Cruisea, koji Warner Brosu pristupa sa godinama iskustva i dugim popisom uspjeha u funkciji producenta.

Chalamet i Gyllenhaal nisu baš na toj razini (malo ko zaista jeste), ali studiji očito računaju na njih kao na svoje kreativne partnere u razdoblju što slijedi.

Prehodna
Sam Raimi govorio o mogućem nastavku "Spider-Man 4"
Sljedeća
Osvetnički triler ”Monkey Man“ Deva Patela u kinima