Stallone predstavio trailer za “Rocky IV: Rocky Vs. Drago”

Stallone predstavio trailer za “Rocky IV: Rocky Vs. Drago”

U svijetu poslije Snyderovog reza“, režiseri i filmski autori svakog kova se bacaju na posao montiranja novog, odnosno autentičnijeg reza jednog od svojih filmova. Novom fenomenu se pridružuje i staro poznato lice – Sylvester Stallone, koji se pozabavio klasikom i osnovicom svoje filmografije, Rocky IV iz 1985.

Stallone je svojim poklonicima najavio autorski rez putem društvenih mreža, dodavši da će isti biti „nevjerovatan“. Stallone je nedavno osvježio svoju filmografiju sa produženim rezom za Rambo: Last Blood za streaming servis Apple TV+, što možda najavljuje i model distribucije za blagovremeni izlazak nove verzije četvrtog sraza Rockyja Balboe u ringu.

Rocky IV je u trideset i pet godina od svoje premijere, na čudan način, uspio zasjeniti sve ostale nastavke u ovoj boksačkoj franšizi, izuzevši samog izvornika koji je postavio temelje deset godina ranije. Za razliku od prvog filma, Rocky IV je daleko od prizemljene drame o neuglednom borcu sa ulica Philadelphije. Riječ je o sasvim bombastičnom, ponekada i abrazivnom spektaklu u kojem se utjelovljenje svega američkoga daje u koštac sa svim zlom što predstavlja nekadašnji Sovjetski Savez, u obliku meča Rockyja Balboe protiv arhitipičnog „Crvenog Rusa“ (sa neobično južnoslavenskim imenom) čiju ulogu tumači Dolph Lundgren.

Prvi i jedini trailer za ovo Stalloneovo čedo, sada pod imenom Rocky IV: Rocky Vs. Drago odnedavno je dostupan, a film će igrati u kinima samo jedan dan 11. novembra, dok se na streaming servisima očekuje od 12. novembra.

Prehodna
Disneyjev novi CGI animirani film “Encanto” dobio drugi trailer
Sljedeća
Predstavljamo sinhronizirani trailer za CGI animirani “Encanto“